Ф’ючерси на соєві боби у США знизилися приблизно на 1% у понеділок через фіксацію прибутку

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на соєві боби у США знизилися приблизно на 1% у понеділок через фіксацію прибутку та тиску сприятливих дощів протягом останніх кількох днів на посівних площах Південної Америки, що компенсувало погодну премію, що зростала на врожай олійних культур.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю також впали.

Січневий контрак соєвих бобів на торговельній біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 12-1/4 цента до $13,07-1/4 за бушель, знизившись після зростання до $13,31-1/4, найвищого рівня з 20 жовтня.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу CZ3 на CBOT впали на 2-1/2 центи до $4,78-1/4 за бушель. Груднева пшениця WZ3 подешевшала на 9,5 цента до 5,66 долара за бушель.

Спад у соєвому комплексі задав тон, оскільки дощі у Бразилії та Аргентині послабили побоювання щодо світових постачань.

“Зараз немає причин для занепокоєння. Дощі у вихідні, особливо в Центральній Бразилії, були досить хорошими”, – сказав товарний брокер Daniels Trading Крейг Тернер, повідомляє Рейтер.

За даними консалтингової компанії AgRural, станом на четвер сівба сої в Бразилії була завершена на 40%.

Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило про експортні інспекції соєвих бобів США за останній тиждень на рівні 1 890 227 метричних тонн, що відповідає торговим очікуванням на рівні від 1 650 000 до 2 500 000 тонн. За словами Тернера, кількість перевірок була трохи низькою, але все ж таки перевищувала темпи, необхідні для виконання прогнозу Міністерства сільського господарства США з експорту сої.

Ф’ючерси на соєвий шрот впали, оскільки брокери фіксували прибуток після того, як найактивніший грудневий контракт встановив у п’ятницю максимум терміну дії контракту на рівні $448,40 за коротку тонну. У понеділок ціна контракту становила $426,50.

Після закриття CBOT Міністерство сільського господарства США заявило, що збирання врожаю сої у США завершено на 85%, а врожай кукурудзи – на 71%, що перевищує середні показники за п’ять років. Міністерство сільського господарства США оцінило 47% врожаю озимої пшениці у США у хорошому чи відмінному стані, що відповідає торговим очікуванням і вище, ніж 28% рік тому.

Котирування пшениці CBOT впали на 1,65% на тлі відновлення постачання зерна з українських чорноморських портів, що послабило побоювання, що український експорт може бути ще більшим.

Зростання експорту зерна призвело до різкого збільшення кількості залізничних вагонів, що прямують до портів Одеси, повідомив у понеділок високопоставлений представник залізниці.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!