Ф’ючерси на соєві боби у США закрилися зростанням

Джерело:  Oilworld
соя

Ф’ючерси на соєві боби відіграли ранні втрати і закрилися зростанням у понеділок на тлі гарного експортного попиту в США і після того, як новий уряд Аргентини заявив, що підвищить експортне мито на соєвий шрот та соєву олію.

Новини з Буенос-Айреса, які можуть принести користь експорту соєвих продуктів зі США, більш ніж компенсують тиск на початку сесії, спричинений нещодавніми дощами в Південній Америці, які стабілізували врожай, який постраждав від посухи.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю впали під тиском технічного продажу.

Торги були нестабільними, оскільки участь на ринку почала скорочуватися напередодні свят наприкінці року.

Інвестори стежили за прогнозами погоди у Південній Америці, де дощі сприяли недавньому посіву сільськогосподарських культур на півночі Бразилії після спекотного та посушливого початку сезону. Однак у деяких частинах регіону пройшли дощі, і цього місяця вони можуть знову залишитись посушливими, кажуть синоптики.

“Ми досягли успіхів у стабілізації врожаю в Бразилії і думаємо, що врожай в Аргентині буде кращим… але ми ще не вийшли з кризи”, – сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics, пише Рейтер.

Хороший експортний попит також підтримав соєві боби після серії великих продажів, оголошених минулого тижня, і розмов про продовження купівельного інтересу з боку Китаю.

Міністерство сільського господарства США у понеділок також повідомило про експорт кукурудзи та соєвих бобів інспекції минулого тижня поблизу верхньої межі діапазону оцінки.

Січневі соєві боби торгової палати Чикаго подорожчали на 11-1/4 цента до 13,27 долара за бушель, а березнева кукурудза впала на 6 центів. за ціною 4,77 долара за бушель.

Березнева пшениця CBOT подешевшала на 12,5 цента до 6,17 долара за бушель.

Рясні світові поставки пшениці чинили тиск на ціни: очікується, що Росія поставить значну частину з величезних 1,35 мільйона тонн, куплених Саудівською Аравією в понеділок разом із постачальниками з ЄС.

За інформацією операторів ринку, державне агентство Саудівської Аравії із закупівлі продовольства GFSA (раніше SAGO) закупило на тендері 1,353 млн. тонн пшениці.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!