Ф’ючерси на соєві боби у США виросли у вівторок, за місяць ціна впала майже на 7%

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби в США виросли у вівторок на тлі вигідних покупок після того, як обидва сировинні товари впали до багаторічних мінімумів, хоча сприятливих новин про попит і пропозицію не було, зазначають аналітики.

Пшениця наслідувала стійкий тренд, піднявшись після падіння до тижневих мінімумів.

До 18:00 GMT, Березнева кукурудза зросла на 6-1/4 цента до $4,46-1/2 за бушель, відновившись після падіння до $4,36-1/2, найнижчого рівня на безперервному графіку, найактивнішого контракту з грудня 2020 року.

Березневі соєві боби CBOT зросли на 17-1/4 цента до 12,11-1/2 долара за бушель, піднявшись після падіння до 11,87-3/4 долара, найнижчого рівня на безперервному графіку з листопада 2021 року. Березнева пшениця CBOT зросла на 10 центів 1/2 цента за ціною 6,04 долара за бушель.

За місяць базові ф’ючерси на кукурудзу впали на 5%, а на соєві боби – майже на 7%, що відображає зростання впевненості інвесторів у вирощуванні сільськогосподарських культур в Аргентині та Бразилії у поєднанні з багатими запасами в США після рекордних урожаїв 2023 року.

Товарні фонди вже мають значну частку на всіх трьох зернових ринках, і трейдери, схоже, зважують, чи падатимуть ціни далі чи поточні фундаментальні показники будуть поглинені.

“Багато хто з нас все ще намагаються розшифрувати розміри врожаю в Південній Америці”, – сказав Ден Басс, президент компанії AgResource в Чикаго. “Ведмежі ринки закінчаться, коли ми перетравимо всі новини, і завжди залишається питання, чи ми це зробили”, – сказав Бассе, повідомляє Рейтер.

Інші очікували, що низький попит продовжить переслідувати ринки зерна з огляду на надлишок кукурудзи в США та відсутність інтересу до американської сої з боку найбільшого світового покупця Китаю.

«Сьогодні багато людей будуть у захваті від нинішнього мінімуму… Але ми маємо перехідний залишок кукурудзи на більш ніж 2 мільярди бушелів. Без масового, масового продажу це довгий шлях до жорсткого балансу», — сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group.

Рейтинги стану пшениці озимої в січні покращилися в Канзасі, найбільшому виробнику озимої пшениці в США, оскільки посуха ослабла на більшій частині рівнин, хоча рейтинги знизилися в інших штатах, включаючи Техас, повідомило в понеділок Міністерство сільського господарства США (USDA).

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!