Ф’ючерси на соєві боби у США виросли у вівторок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в США виросли у вівторок, оскільки ринок, як і раніше, стурбований посушливими погодними умовами в Бразилії, незважаючи на деяке полегшення дощу у вихідні.

Чиказька кукурудза та пшениця повільно подорожчали, а слабший долар допоміг ф’ючерсам на зернові консолідуватися поблизу недавніх мінімумів, що пов’язано з великими запасами та помірним експортом, а також коригували позиції перед святом Дня Подяки у четвер.

Рух цін був стриманим, інвестори чекали на публікацію засідання Федеральної резервної системи. “Всі учасники погодилися з тим, що (Федеральний комітет з операцій на відкритому ринку) міг діяти обережно”, – йдеться в протоколах засідання 31 жовтня – 1 листопада, які були опубліковані у вівторок. Протокол показав, що політики центрального банку США боролися з суперечливими економічними сигналами на засіданні, на якому вони зберегли базову процентну ставку овернайт незмінною в поточному діапазоні 5,25% -5,50%.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) до 22:00 за Грінвічем виріс на 0,73% до $13,77 за бушель.

У понеділок контракт зріс більш ніж на 2% із двотижневого мінімуму, оскільки дощ на вихідних у Бразилії розчарував учасників ринку та знову зосередив увагу на потенційних втратах урожаю.

Станом на четвер посівні площі сої у Бразилії у 2023/24 році досягли 68% від очікуваної площі, що є найповільнішим прогресом за період з 2019/20 року, повідомила у понеділок консалтингова компанія з агробізнесу AgRural.

Минулого тижня групи фермерів заявили, що деякі виробники у провідному сільськогосподарському штаті Мату-Гросу переходять із соєвих бобів на інші культури, такі як бавовна через дуже посушливу погоду.

«Якщо протягом найближчих кількох тижнів не випадуть дощі, можлива значна корекція пропозиції сої та кукурудзи вниз, що має означати, що ціни залишаться підтриманими в короткостроковій перспективі», – кажуть аналітики Commerzbank, пише Рейтер.

Прогнози погоди показують сильні опади і менш сильну спеку в частину місяця, що залишилася в Бразилії, хоча рівень опадів виявився помірним.

Кукурудза CBOT додала 0,5% до $4,71-3/4 за бушель, утримуючись вище за майже трирічний мінімум, досягнутий 13 листопада.

Урожай у США, який перебуває на завершальній стадії та який уряд прогнозує на рекордно високому рівні, продовжує стримувати ціни.

Пшениця CBOT зросла на 0,2% до $5,71-1/2 за бушель.

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA) у понеділок, 48% урожаю озимої пшениці в США перебувають у стані від хорошого до відмінного, що на один процентний пункт вище, ніж минулого тижня, і є найвищим показником для цієї пори року з 2019 року. року.

Трейдери пшениці спостерігають за тим, чи викликатиме недавнє зниження цін, викликане глобальною експортною конкуренцією, значний новий попит після того, як Туніс та Йорданія оголосили імпортні тендери цього тижня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!