Ф’ючерси на соєві боби у США виросли у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в США виросли в понеділок на тлі побоювань, що посуха в Бразилії надає згубний вплив на врожай, а також після того, як уряд США оголосив про черговий експортний продаж.

Ф’ючерси на пшеницю різко впали після зростання минулого тижня до чотиримісячного максимуму, тоді як кукурудза перебувала під тиском через вторинну слабкість пшениці.

Найбільш активні соєві боби торгової біржі Чикаго виросли на 2,5% до $13,36 за бушель – найвищого рівня закриття в грудні – на тлі прогнозів погоди, які показують, що в північній половині Бразилії, можливо, все ще не вистачає опадів, щоб компенсувати посуху, що загрожує врожаям.

Поки що, на думку аналітиків та уряду США, країна все ще перебуває на шляху до виробництва найбільшого врожаю за всю історію.

“На даному етапі ми маємо деякі потенційні реальні проблеми з бразильським урожаєм”, – сказав Дейл Дурчхольц, товарний аналітик Grain Cycles. “Я думаю, що сила бобів виходить звідти”, повідомляє Рейтер.

Соєві боби також були підтримані Міністерством сільського господарства США, яке підтвердило приватні продажі 132 000 тонн соєвих бобів із США для доставки в невідомі пункти призначення в 2023/24 маркетинговому році, який розпочався 1 вересня.

Котирування найактивнішої пшениці CBOT знизилися на 3,5%, або 22-1/4 цента, до $6,09-1/2 за бушель після зростання майже на 5% минулого тижня та досягнення максимумів, небачених із серпня. За ним була кукурудза, що знизилася на 0,8%, або 4 центи, до $4,81-1/2 за бушель.

За словами трейдерів, спекулянти та фонди тримають історично великі чисті короткі позиції щодо пшениці та не виявляють ознак великих покупок для виходу з позицій. Товарні фонди були нетто-продавцями пшениці CBOT у понеділок.

На думку аналітиків, тиск на пшеницю також надала ймовірність того, що великі продажі американської пшениці до Китаю минулого тижня не продовжаться цього тижня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!