Ф’ючерси на соєві боби у США виросли у четвер

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в США виросли в четвер на тлі нового раунду експортного продажу та перспективи того, що новий президент Аргентини Хав’єр Мілей девальвує національну валюту після того, як вступить на посаду у вихідні, кажуть аналітики.

Пшениця та кукурудза зросли, оскільки трейдери очікують на п’ятничний щомісячний звіт про світовий урожай від Міністерства сільського господарства США (USDA).

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) до вечора за Грінвічем виріс на 17 центів, або 1,3%, до $13,12-1/2 за бушель.

«Ми чуємо, що з приходом до Аргентини нового президента і, можливо, вже в понеділок відбудеться якась велика девальвація», – сказав Джо Девіс, директор із продажу сировинних товарів у Futures International. «Подробиці поки не повідомляються. Я не очікую, що сьогодні ми будемо надто шалені у своїх діях», повідомляє Рейтер.

Додаткова підтримка ринку соєвих бобів була забезпечена підтвердженням Міністерства сільського господарства США приватних продажів 121 000 тонн соєвих бобів у США для відправки до невідомих пунктів призначення у 2023/24 маркетинговому році.

Крім того, бразильське сільськогосподарське агентство Conab знизило свій прогноз урожаю сої в країні в 2023/24 році до 160,177 мільйона метричних тонн порівняно з попереднім щомісячним прогнозом 162,420 мільйона, пославшись на затримки з посівами. Тим не менш, урожай, як і раніше, буде найбільшим за всю історію Бразилії.

Зливи у деяких частинах Бразилії, де посуха загрожує врожаю, чинили тиск на майбутні ціни на сою цього тижня, але зберігаються побоювання з приводу несприятливого початку вегетаційного сезону.

Ціни на кукурудзу CBOT зросли на 4-1/4 цента, або на 0,9%, до $4,88-1/2 за бушель, а на пшеницю – на 10 центів, або на 1,6%, до $6,43-1 /2 за бушель.

Увага на ринках зерна прикута до щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США про світовий урожай у п’ятницю, який включатиме оновлені оцінки виробництва сільськогосподарських культур у Південній Америці.

Аналітики, опитані Reuters, очікують, що Міністерство сільського господарства США знизить свої оцінки врожаю сої та кукурудзи у Бразилії у 2023/24 році.

У своєму щотижневому звіті про експортні продажі Міністерство сільського господарства США повідомило, що чистий продаж кукурудзи в США за тиждень, що завершився 30 листопада, становив 1 288 900 метричних тонн, а продаж пшениці – 356 400 тонн, що відповідає торговим очікуванням.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!