Ф’ючерси на соєві боби у США виросли у четвер

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в США виросли в четвер після того, як Китай заявив, що імпорт, швидше за все, залишиться високим, оскільки він встановлює рекорд закупівлі цьогорічного врожаю, в той же час погода в Бразилії залишається проблемою.

Ціни на пшеницю також зросли, а кукурудза впала на повідомлення про підвищення врожайності в США.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго (CBOT) зросли на 3-3/4 цента до $5,65-1/2 за бушель, а грудневі ф’ючерси на кукурудзу впали на 5 центів до $7,70 за бушель.

Орієнтир на соєві боби CBOT виріс на 13-1/4 цента до $13,28-1/4 за бушель, оскільки попит Китаю був у центрі уваги. Імпорт сої до Китаю, ймовірно, залишиться високим у четвертому кварталі, а закупівлі у 2023 році стануть рекордними за всю історію, кажуть аналітики та трейдери.

Надії на попит Китаю на американську сою підкріпилися новинами про те, що представники сільськогосподарської галузі США зустрілися у четвер зі своїми китайськими колегами в Пекіні, щоб підтримати сільськогосподарську торгівлю, незважаючи на те, що політичні зв’язки між двома країнами залишаються натягнутими.

“Можливо, саме це і змусило ринок трохи пожвавитися”, – сказав Шерман Ньюлін, аналітик Risk Management Commodities, повідомляє Рейтер.

Ще одним чинником, що посилює тиск, стала погода в Бразилії, де зберігаються побоювання щодо загрози втрати врожаю через посуху у північних та центральних районах та надмірних дощів на півдні.

“Ринок трохи нервує”, – сказав Ньюлін. «Вони вкладають у це невелику премію».

Пшениця отримала підтримку зниження курсу долара, що робить американське зерно більш конкурентоспроможним на світовому ринку.

З іншого боку, ф’ючерси на кукурудзу впали напередодні щомісячних звітів Міністерства сільського господарства США про попит та пропозицію наступного тижня, які, як очікують деякі аналітики, покажуть збільшення врожайності, сказав Ньюлін.

«Я чув, що в сільській місцевості здебільшого дуже добрі врожаї», – сказав він.

За останні години аргентинські фермери отримали “благословення” у вигляді 50-60 міліметрів (2-2,4 дюйми) дощу, що полегшило врожай кукурудзи в країні і дало можливість фермерам почати сівбу з соєвих бобів, повідомила в четвер Зернова біржа Росаріо.

За вихідні в сільськогосподарському регіоні Аргентини випало до 30 міліметрів дощу, а минулого тижня випало близько 45,5 міліметрів – необхідний імпульс після посухи, що вразила сільськогосподарський центр країни взимку та напровесні.

Аргентина є провідним світовим експортером соєвої олії та шроту та номером у світі та 3-м експортером кукурудзи.

«Нещодавні дощі стали бальзамом, який заспокоїв занепокоєння виробників», – заявили в BCR, додавши, що «кукурудза добре відреагувала на нещодавні дощі».

Зернова біржа Буенос-Айреса повідомила у щотижневому звіті в четвер, що завдяки дощам 86,7% площ, засіяних кукурудзою, знаходяться в умовах, які вважаються добрими або нормальними, що на 10,3 процентних пункти більше, ніж тиждень тому.

Однак у разі важливого врожаю пшениці в Аргентині нещодавні дощі випали надто пізно, внаслідок чого врожай пройшов ключові етапи розвитку в умовах несприятливих погодних умов, йдеться в повідомленні.

Зернова біржа Буенос-Айреса у четвер знизила оцінку врожаю пшениці у 2023/2024 році на 5% до 15,4 млн тонн, зазначивши вплив заморозків та посухи.

Біржовий прогноз Росаріо на врожай пшениці 2023/2024 року ще нижчий – 14,3 млн. тонн.

BCR очікує посушливіших погодних умов у найближчі тижні з великою присутністю весняного сонця, що, як вони сподіваються, посилить вплив недавніх опадів.

За даними BCR, аргентинські фермери засіяли близько чверті із 8,5 мільйонів гектарів (21 мільйон акрів), запланованих на сезон кукурудзи 2023/24 року, урожай якого, як очікується, становитиме 56 мільйонів метричних тонн.

Посів сої у сезоні 2023/24 лише починається, урожай якого, за оцінками біржі, становитиме 50 мільйонів тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!