Ф’ючерси на соєві боби у США впали приблизно на 1,5% у четвер

Джерело:  Oilworld
долар

Ф’ючерси на соєві боби в США впали приблизно на 1,5% у четвер на тлі щотижневих даних, що розчаровують, про експортні продажі в США в поєднанні з сильною конкуренцією з боку Бразилії, де врожай сої зростає, повідомили трейдери.

Кукурудза подешевшала на тлі ф’ючерсів на сою, тоді як ф’ючерси на пшеницю виросли на тлі технічних покупок.

До 18:30 GMT, березневі соєві боби CBOT подешевшали на 19-1/4 цента до $12,03 за бушель. Березневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT подешевшали на 2 центи до $4,46-1/4 за бушель, а березнева пшениця подорожчала на 4-3/4 центи до $6,00 за бушель.

Ціни на ф’ючерси соєвих бобів впали після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило про експортний продаж сої старого врожаю в США за тиждень до 25 січня на рівні 164 500 метричних тонн, що є найнижчим тижневим показником за 2023/24 маркетинговий рік , який розпочався 1 вересня.

Трейдери значною мірою проігнорували новину про те, що Міністерство сільського господарства США окремо підтвердило приватний продаж 206 834 тонн американської сої в Мексику.

Попиту на американську сою перешкоджає сильна конкуренція з боку Бразилії, де ціни на сою падають, а також зниження попиту в Китаї, який є найбільшим у світі покупцем сої.

«Почасти це пов’язано із китайською економікою; попит не збільшується на тлі зниження ціни, як ви могли б подумати. Таке відчуття, що покупці чекають, щоб отримати більше врожаю із Бразилії», – сказав Дон Руз, president of U.S. Commodities, повідомляє Рейтер

Невизначеність щодо точного розміру врожаю сої у Бразилії підтримала ринок. Брокерська компанія StoneX знизила оцінку виробництва сої в Бразилії до 150,35 млн. тонн з 152,8 млн. місяцем раніше.

Ф’ючерси на кукурудзу знижувалися слідом за соєвими бобами, але зниження було обмежено жвавими щотижневими експортними продажами кукурудзи в США, що склали понад 1,2 мільйона тонн, що близько до верхньої межі торгових очікувань.

StoneX оцінив загальний урожай кукурудзи в Бразилії в 124,5 млн. тонн, практично не змінившись порівняно з минулим місяцем.

Ф’ючерси на пшеницю CBOT виросли завдяки вигідним покупкам, при цьому спотовий березневий контракт WH24 утримується поблизу психологічної підтримки на 6 доларів за бушель.

Ф’ючерси на пшеницю Euronext зросли після досягнення контрактного мінімуму, але побоювання, що зберігаються з приводу слабкого попиту і конкуренції з боку чорноморських поставок, продовжували утримувати ціни.

Низькі ціни у Європі призвели до масових протестів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!