Ф’ючерси на соєві боби у США впали під тиском слабкого експортного попиту

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби у США впали приблизно на 1,5% у четвер під тиском слабкого експортного попиту на постачання олійних культур із США на тлі сильної конкуренції з боку бразильських постачань, а також зниження вартості соєвої олії, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу знижувалися за соєвими бобами. Ф’ючерси на пшеницю торгувалися в умовах нестабільної торгівлі, тоді як ф’ючерси на тверду червону пшеницю озиму в Канзас-Сіті виросли.

Станом на 18:30 за Грінвічем, березневі соєві боби торгової палати Чикаго (CBOT) подешевшали на 18-3/4 цента, або 1,6%, до $12,21-1/2 за бушель, а березнева соєва олія подешевшала на 0,84 цента, або 1,8%, за ціною 46,48 цента за фунт.

Березневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT подешевшали на 2-1/4 центи до 4,50 долара за бушель. Березнева м’яка червона пшениця озима CBOT подешевшала на 3/4 цента до $6,10 за бушель, а березнева тверда червона пшениця озима KC KWH24 виросла на 8 центів до $6,33-3/4 за бушель.

Ціни на соєві боби впали після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомило, що експортні продажі сої в США за останній тиждень склали 560 900 метричних тонн, що нижче за діапазон торгових очікувань, що підкреслює жорстку конкуренцію з боку провідного світового постачальника Бразилії.

“Важко виправдати зростання попиту на соєві боби в США, коли вони вже мають найвищі ціни на ринку”, – написав у записці для клієнтів головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман, повідомляє Рейтер.

Березневі ф’ючерси на соєву олію CBOT впали майже на 2% через зниження внутрішнього попиту з боку заводів з виробництва дизельного палива, що відновлюються, а також виробників продуктів харчування, повідомили трейдери.

“Можливо, ми знову побачимо деяку кількість бобової олії всередині країни”, – сказав Террі Рейлі, старший сільськогосподарський стратег Marex, повідомляє Рейтер.

Учасники ринку також стежили за погодою у Південній Америці.

Ф’ючерси на пшеницю CBOT були змішаними, тоді як березневий контракт на тверду червону пшеницю озиму KC досяг тритижневого максимуму на тлі оптимізму з приводу попиту на високоякісну продовольчу пшеницю.

“Існує деяке питання, можливо, частина попиту на пшеницю переміститься в Північну Америку та Європу, враховуючи ситуацію на Близькому Сході”, – сказав Рейлі. Засуха на рівнинах США за останні два роки призвела до скорочення виробництва твердої озимої пшениці в США, що призвело до скорочення поставок продовольчого зерна.

Аргентинська зернова біржа Буенос-Айреса в четвер підвищила прогнози виробництва сої та кукурудзи на 2023/24 рік до 52,5 млн. тонн і 56,5 млн. тонн відповідно, оскільки країна готується до рекордного врожаю, чому сприяло покращення дощів цього сезону.

Раніше біржа прогнозувала врожай сої в 52 мільйони тонн та врожай кукурудзи в 55 мільйонів тонн, посилаючись на покращення вологості ґрунту. Компанія також збільшила оцінку посівів кукурудзи до 7,2 млн. га (17,8 млн. акрів) з попередніх 7,1 млн. га (17,5 млн. акрів).

Проте, представники біржі зазначили, що у випадку із соєвими бобами вирішальну роль відіграватимуть майбутні опади, і якщо ці дощі не відбудуться, це може вплинути на наш поточний прогноз.

Збір пшениці може становити 15,1 млн тонн, що відповідає прогнозам, і врожай пшениці на 25% вищий, ніж у торішньому циклі після посухи. Однак цей показник залишиться приблизно на 22% нижче за середній показник за п’ять років.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!