Ф’ючерси на соєві боби у Чикаго знизилися у вівторок після досягнення максимальної ціни у грудні

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали у вівторок після досягнення максимальної ціни в грудні, оскільки трейдери оцінили ризики, пов’язані з несприятливою погодою для врожаю в Бразилії.

Ф’ючерси на пшеницю та кукурудзу виросли.

Трейдери продовжують уважно стежити за погодою у Бразилії, оскільки вона є найбільшим у світі постачальником сої та конкурує зі США за експортний бізнес. Спека та посуха завдали збитків посівам у північних та центральних районах.

Цього тижня очікується ще спекотніша погода, хоча втрати врожаю не є загальними, сказав Арлан Судерман, головний економіст із сировинних товарів брокерської компанії StoneX.

“Прогноз на цей тиждень мало що дає надій фермерам у посушливих районах центрально-західної Бразилії”, – сказав Судерман. «Деякі фермери зазнали суттєвих втрат, але неподалік них урожай виглядає добре», повідомляє Рейтер.

Зниження оцінок урожаю в Бразилії «поки не є настільки значним, щоб вимагати збільшення експорту до США», сказав він.

Міністерство сільського господарства США в щоденному повідомленні підтвердило продаж 198 000 тонн соєвих бобів США в невідомі місця призначення. Це була п’ята сесія поспіль, на якій Міністерство сільського господарства США повідомило про щоденні продажі до Китаю або невідомі напрямки.

“Така хороша динаміка продажів посилюється побоюваннями з приводу погіршення потенційної врожайності в Бразилії, де погодні умови цього тижня здаються несприятливими”, – заявили в консалтинговій компанії Agritel.

Найбільш активні соєві боби CBOT подешевшали на 14 центів до $13,22 за бушель до 18.00 за Грінвічем. Раніше контракт піднявся до найвищого рівня з 30 листопада і становив $13,44.

Втрати на енергетичних ринках чинили тиск на ф’ючерси на сою та соєву олію, повідомив брокер.

Пшениця CBOT виросла на 16 центів до $6,25-1/2 за бушель після зростання минулого тижня завдяки продажам американської м’якої червоної озимої пшениці до Китаю. Спекулянти тримають короткі позиції над ринком.

“Вчора ми вперше за довгий час не продавали пшеницю”, – сказав Джим Герлах, президент брокерської компанії A/C Trading. «Сьогоднішні дії змушують мене думати, що можливо так воно і є», повідомляє Рейтер.

Ціна кукурудзи CBOT зросла на 4,5 цента до 4,86 долара за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!