Ф’ючерси на соєві боби у Чикаго знизилися у четвер

Джерело:  Oilword
долар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго знизилися в четвер, оскільки трейдери зосередилися на прогнозах, які передбачають дощ у Бразилії, що пом’якшило деякі побоювання щодо зниження врожайності у найбільшому у світі експортері олійних культур.

Посушлива погода у Бразилії призвела до того, що синоптики знизили оцінки врожаю, але дощ цього місяця може обмежити збитки врожаю у центральній та північній зонах південноамериканської країни, кажуть трейдери.

Найактивніший контракт на сою на торговельній біржі Чикаго CBOT за підсумками дня знизився на 14 центів і закрився на рівні $13,01-3/4 за бушель. Раніше під час сесії контракт падав до $12,99-1/4 за бушель, найнижчого рівня з 12 грудня.

Тим часом кукурудза зросла на технічному відскоку, консолідуючись після мінімумів контрактів на попередній сесії, оскільки закриття залізничних переїздів на кордоні Техасу та Мексики посилило побоювання щодо можливих перебоїв в експорті зі США після рекордного врожаю до США.

Мексика є основним експортним ринком для американської кукурудзи.

Ф’ючерси на найближчу пшеницю зміцнилися завдяки технічному відскоку, відігравши частину різких втрат середовища, оскільки слабший долар надав деяку підтримку.

Звіт Міністерства сільського господарства США про експортні продажі за 2023-2024 роки, опублікований за тиждень, що завершився 14 грудня, повністю відповідав оцінкам аналітиків.

Але аналітики зазначають, що хоча чисті продажі кукурудзи перевищили 1 мільйон тонн сьомий тиждень поспіль, обсяги, як і раніше, були найнижчими за вісім тижнів.

“Ціни на кукурудзу загалом залишаються слабкими, я вважаю, тому що в США її багато”, – сказав Джек Сковілл, аналітик Price Futures Group у Чикаго. “Кажуть, що елеватори та переробники переповнені, а фермерам ще є що продати”, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт CBOT на кукурудзу закрився на 2-3/4 цента до $4,72-1/2, а пшеницю закрився на 2-1/2 цента до $6,12-1/2 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!