Ф’ючерси на соєві боби у Чикаго зміцнилися у вівторок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго зміцнилися у вівторок, повернувши різке зростання порівняно з днем раніше на тлі фіксації прибутку та реакції ринку на дані уряду США, що показують, що споживчі ціни минулого місяця залишилися без змін.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю практично не змінилися.

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) виріс до $13,89 за бушель до 22.15 за Гринвічем після зростання до $13,86 у понеділок, найвищого рівня з 31 серпня.

Економічні дані уряду США показали, що споживчі ціни у США у жовтні не змінилися, а річний приріст базової інфляції був найнижчим за два роки.

На ринку сої у вівторок не спостерігалося нових продажів до Китаю, найбільшого імпортера олійних культур після сплеску китайських закупівель за останні кілька днів.

За словами аналітиків, сприятливі дощі, прогнозовані в Бразилії наступного тижня, також чинили деякий тиск на ринок, оскільки найбільший у світі експортер сої цього тижня переживав виснажливі температури.

Грудневий соєвий шрот торгувався близько $473,6 за коротку тонну. Грудневі ціни на соєву олію шукали привід для зростання, піднявшись на 2,5% до $52,75 центів за фунт.

Ціни на кукурудзу CBOT зросли на 0,10% до $4,77-3/4 за бушель, а пшеницю знизилися на 0,17% до $5,78 за бушель.

У жовтні обсяги переробки сої в США, ймовірно, досягли рекордного місячного максимуму, тоді як запаси соєвої олії, за оцінками, зросли вперше за шість місяців, заявили аналітики напередодні щомісячного звіту Національної асоціації переробників олійних культур. NOPA) звіт має бути опублікований у середу.

За середніми оцінками дев’яти аналітиків, члени NOPA, які обробляють близько 95% усієї сої, що переробляється в Сполучених Штатах, минулого місяця переробили 187,237 мільйона бушелів. Якщо це станеться, зростання переробки збільшиться на 13,2% порівняно з вересневим виробництвом 165,456 мільйона бушелів і на 1,5% порівняно з жовтневим 2022 року до 184,464 мільйона бушелів. Це також буде найбільше зростання за всю історію за будь-який місяць, що перевершив попередній рекорд 186,438 мільйона бушелів, встановлений у грудні 2021 року.

За оцінками семи аналітиків, запаси соєвої олії, що належать членам NOPA, станом на 31 жовтня прогнозувалися на рівні 1,188 мільярда фунтів. У разі реалізації він зросте на 7,3% порівняно з 1,108 мільярдами фунтів, якими володіли члени NOPA наприкінці вересня, що було найменшим запасом із грудня 2014 року.

Оцінки запасів соєвої олії варіювалися від 1,080 млрд до 1,300 млрд фунтів, у середньому 1,189 млрд фунтів.

Ринок пшениці проігнорував несподіване падіння тижневої оцінки Міністерства сільського господарства США стану пшениці в США, при цьому рейтинг урожаю, як і раніше, перебуває на чотирирічному максимумі.

На думку аналітиків, конкурентоспроможні ціни на російську пшеницю та ознаки того, що транспортний коридор з України функціонує, стримують ціни на пшеницю.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!