Ф’ючерси на соєві боби у Чикаго виросли у середу

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго виросли в середу, тоді як пшениця знизилася, а кукурудза виявилася затиснутою між ними, що один стратег назвав сезонним «дном» для сільськогосподарських ринків США, оскільки трейдери чекали свіжих даних щодо врожаю та запасів.

Найбільш активні ф’ючерси на сою торгової біржі Чикаго (CBOT) зросли приблизно на 0,1% до $12,74-3/4 за бушель до 17:00 після досягнення тримісячного мінімуму на попередній сесії.

Зниження долара США з недавніх максимумів, а також нещодавній звіт про закупівлю китайської сої надали деяку підтримку цінам на сою, але значні світові запаси обмежили зростання після різкого розпродажу в п’ятницю.

Ф’ючерси на пшеницю знизилися приблизно на 1,3% до 5,60-1/2 доларів за бушель, але торгувалися в діапазоні попередніх двох сесій. Ціна на кукурудзу знизилася приблизно на 1/2 цента до 4,87 долара за бушель, консолідуючись поблизу тритижневого максимуму, але все ще вагалася поблизу мінімумів, що востаннє спостерігалися у грудні 2020 року.

«Ціни на кукурудзу коливаються у вузькому діапазоні при нижній формації», – сказав Скотт Хармс, старший фахівець із сільськогосподарських ризиків компанії Archer Financial Services у Чикаго, додавши, що він бачив аналогічні сигнали для пшениці та соєвих бобів. Пшениця минулого тижня досягла мінімуму, який не спостерігався з вересня 2020 року, а потім пішла вгору.

«Це швидше сезонна дія, а також технічна дія, яка каже мені, що у нас закінчуються продавці», – сказав Хармс про сільськогосподарські ф’ючерси США у ширшому розумінні, повідомляє Рейтер.

“Тепер питання в тому, наскільки агресивно покупці зможуть прийти на ринок і показати нам, де є потенціал зростання”, – сказав він.

Фонди та спекулятивні інвестори, як і раніше, тримають великі чисті короткі позиції щодо пшениці та кукурудзи, але Хармс заявив, що очікує побачити деяке покриття коротких позицій за цими контрактами напередодні публікації даних Міністерства сільського господарства США (USDA) про попит та пропозицію, які будуть опубліковані на наступному тижні. також прогнози виробництва на вегетаційний період 2023 року.

«Ми бачили деякі виходи, і це дозволило ринку кукурудзи трохи підстрибнути, а ринок пшениці мав гарний відскок перед розпродажем минулої п’ятниці», – сказав він.

За оцінками аналітиків, FAS підтвердить обсяг продажів сої на рівні від 400 до 900 тис. тонн за тиждень, що завершився 28 вересня. Замовлення нового врожаю оцінюються нижче 50 тис. тонн. Продажі шроту оцінюються у 100 тис. тонн чистих скасування та 50 тис. тонн чистих нових продажів за сезон 22/23, при цьому від 225 до 525 тис. тонн буде продано для нового врожаю. Бронювання BO розраховане на +/- 10 тис. тонн для старого врожаю та менше 10 тис. тонн для нового врожаю.

За оцінками Refinitiv, обсяг виробництва пальмової олії в Малайзії за 22/23 складе 18,4 млн тонн, а в Індонезії – 50,7 млн тонн. Початковий прогноз 23/24 буде опубліковано у наступному оновленні.

Strategie Grains збільшила прогноз виробництва ріпаку в Європі на 600 тис. тонн до 19,5 млн. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!