Ф’ючерси на соєві боби у Чикаго виросли другу сесію поспіль у четвер

Джерело:  Цензор.НЕТ
соя

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго виросли другу сесію поспіль у четвер, чому сприяв сильний експорт та невизначеність у постачаннях, оскільки спекотна та суха погода створює невизначеність щодо перспектив урожаю в США.

Ціни на кукурудзу трохи знизилися, оскільки ринок оцінив результати сільськогосподарського туру Pro Farmer цього тижня.

Ціни на пшеницю знизилися, оскільки трейдери зважували сильні світові поставки та слабкий попит на пшеницю у США.

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) додав 11-1/4 цента до $13,71-3/4 за бушель.

Ціни на кукурудзу CBOT впали на 2-1/4 центи до $4,88-1/4 за бушель, а пшениця втратила 8 центів до $6,31-3/4 за бушель.

Аналітики відзначають, що соєві боби особливо чутливі до екстремальних температур цього тижня та відсутності опадів протягом наступних кількох тижнів, навіть за помірних температур.

«З урахуванням такого гарячого прогнозу сезону наповнення стручків, яку шкоду це завдасть рослині сої?» — сказав Ден Сміт, старший менеджер із ризиків компанії Top Third Ag Marketing. “Я не впевнений, що вони заповняться”, повідомляє Рейтер.

Аналітики також спостерігали за стійкою валютною тенденцією у Бразилії, яка може допомогти зробити експорт сої зі США більш конкурентоспроможним.

Огляд сільськогосподарських культур Середнього Заходу цього тижня в цілому показав потенціал сої та кукурудзи вище за минулорічний, але змішаний рівень порівняно із середнім показником за останні роки.

Кількість стручків сої в Іллінойсі та перспективи врожайності кукурудзи перевищують минулорічний та середній трирічний рівень, виявили у середу скаути під час щорічного туру Середнім Заходом, що обмежує зростання.

Перспективи врожайності кукурудзи в західній Айові близькі до рівня нижче за середній, як також виявили розвідники.

За тиждень експортний продаж сої становив 1,583 мільйона тонн, перевищивши прогнози аналітиків від 550 000 до 1,45 мільйона тонн.

Експортні продажі кукурудзи та пшениці опинилися в межах очікувань аналітиків.

“І кукурудза, і пшениця не змогли знайти великого експортного бізнесу”, – сказав Чак Шелбі, президент Risk Management Commodities. «Чого ми чекаємо, так це того, щоб побачити, чи не опустилася наша ціна нижча за вигідну і світові покупці вирішать повернутися», повідомляє Рейтер.

Пшениця впала нижче, оскільки ринки оцінили світові постачання за цінами із США.

Загалом пропозиція пшениці в Чорному морі залишається сильною, оскільки продовжується масовий експорт російської пшениці.

Консультаційна компанія Agritel у четвер прогнозує експорт російської пшениці в 49 мільйонів тонн у 2023/24 році, приєднуючись до інших аналітиків в очікуванні нового рекорду для Росії цього сезону.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!