Ф’ючерси на соєві боби у Чикаго впали у вівторок

Джерело:  Зерно Он-Лайн
доллар

Ф’ючерси на соєві боби в Чикаго впали у вівторок, оскільки прогнози погоди передбачають, що в посушливі пояси Бразилії в найближчі дні випадуть такі необхідні дощі.

Проте, хвилі спеки та мізерні опади в Мату-Гросу, найбільшому зерновому штаті Бразилії, як очікується, скоротять виробництво сої у циклі 2023/24 року приблизно на 20%, згідно з дослідженням, опублікованим фермерською групою Aprosoja у вівторок.

Дослідження Aprosoja дійшло висновку, що фермери, які вирощують сою в Мату-Гросу, зберуть цього сезону 36,15 мільйона тонн олійних культур, що на 9,16 мільйона менше, ніж у попередньому.

Різке падіння в основному спричинене зниженням урожайності, яка має впасти до 49,68 мішків з гектару з 62,30 мішків з гектара, повідомила Aprosoja.

Опитування проводилося за участю понад 600 членів Aprosoja та охоплювало 862 000 гектарів, або 7,1% усієї площі соєвих бобів у Мату-Гросу, повідомила фермерська група.

У середньому 34,3% опитаних фермерів заявили, що їх посіви перебувають у хорошому чи відмінному стані, 37,7% заявили, що врожай перебуває у задовільному стані, а 27,6% заявили, що поля перебувають у поганому чи дуже поганому стані.

В Aprosoja також зазначили, що ситуація може погіршитися, якщо дощі не повернуться до нормального рівня на наступних етапах вирощування сої.

Фермери Мату-Гросу починають засіювати соєві поля у вересні. Збір урожаю починається у січні чи лютому, залежно від господарства та дати посіву.

За даними кліматичної служби Aprosoja, максимальні температури залишалися вищими за середні, досягаючи в деяких районах 44 градусів за Цельсієм (111 градусів за Фаренгейтом).

У місті Віра, ключовому виробничому районі, розташованому на середній півночі штату, кількість опадів випала на 52% менше, ніж за той же період 2022 року, повідомила група фермерів, маючи на увазі вересень, жовтень та листопад.

Посуха у Мату-Гросу також призведе до скорочення площ під кукурудзою на 24,6%, що пов’язано з кліматичним ризиком, повідомили в Aprosoja.

Другу кукурудзу садять після збирання сої на тих же полях.

Затримки з посівом сої повинні відсунути другий посів кукурудзи в 2024 році, і фермери воліють сіяти менше за неї, щоб уникнути вирощування кукурудзи за межами ідеального кліматичного вікна.

Ф’ючерси на тверду червону пшеницю озиму в Канзас-Сіті виросли на технічному підйомі, як і ф’ючерси на пшеницю в Чикаго, кажуть трейдери, навіть незважаючи на те, що купівля Єгиптом російської пшениці підкреслила наявність великих і дешевших поставок з росії.

Ф’ючерси на кукурудзу впали майже до тритижневого мінімуму.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) подешевшав на 14-1/2 цента до $13,12-1/2 за бушель.

Контракт досяг тижневого максимуму, продовжуючи зростання понеділка, оскільки чиказькі ф’ючерси виросли на тлі цін на сиру нафту і того, що Аргентина планує підвищити експортне мито на соєвий шрот та соєву олію.

Зростання було обмежено прогнозами, що вказують на підвищену ймовірність злив у посушливих частинах центральної та північної Бразилії наступного тижня.

“Соєві боби зараз дуже залежать від того, що відбувається з погодою в Бразилії”, – сказав Дон Руз, президент відділу сировинних товарів США у Західному Де-Мойні, штат Айова, повідомляє Рейтер.

Хоча останнім часом різні погодні моделі передбачають різні результати, він сказав, що «важко помилитися, коли говориш про те, що станеться у найближчі 24 години».

Рясні дощі в Аргентині також покращили стан посівів після посухи, хоча оголошення уряду про підвищення експортних мит на соєвий шрот та соєву олію створило невизначеність щодо перспектив експорту.

У вівторок Міністерство сільського господарства США повідомило у системі щоденної звітності, що експортери продали 132 000 тонн американської сої в невідомі пункти призначення для доставки в маркетинговому році, який розпочався 1 вересня, що є останнім у низці продажів.

Найбільш активна пшениця CBOT закрила день зростанням на 5-3/4 цента до $6,22-3/4 за бушель, а кукурудза закрила день зниженням на 4-1/4 цента до $4,72-3/4 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!