Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго злетіли до двомісячного максимуму в четвер

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго (CBOT) злетіли до двомісячного максимуму в четвер, оскільки побоювання з приводу загрозливої погоди в Аргентині спровокували спекулятивні покупки і покриття коротких позицій, кажуть аналітики, але ринок пішов вниз після мітингу спроць.

Пшениця з постачанням у травні зросла на 0,3% до $5,46 3/4 за бушель на торговій біржі Чикаго в четвер, оскільки ринки торгувалися по обидва боки від флету, але зуміли закритися вгору.

Травневі ціни на кукурудзу зросли на 0,5% до $4,40 4/4 за бушель.

Соєві боби з постачанням у травні зросли на 0,2% до $12,12 за бушель.

Невизначеність, спричинена погодою у Південній Америці, призвела до того, що ф’ючерси на зерно втратили раннє зростання. “Раніше сьогодні ф’ючерси на соєві боби торгувалися з прибутком у 15 центів на тлі припущень про те, що зливи в Аргентині могли пошкодити частину врожаю сої”, – сказала Наомі Блом із Total Farm. За її словами, це спонукало фермерів продавати сою у США за готівку. “Без додаткових бичачих новин протягом дня розпочалася проста фіксація прибутку”, – сказав Блом. «Ринку і трейдерам буде цікаво побачити, чи зможуть травневі ф’ючерси на соєві боби закрити тиждень вище за ціновий рівень у $12,00 чи ні».

Міністерство сільського господарства США повідомило, що щотижневий чистий продаж кукурудзи становив 1,2 мільйона метричних тонн за поточний і наступний маркетингові роки разом узяті, експорт пшениці становив 176 300 тонн, а продаж соєвих бобів – 494 300 тонн. Показники за тиждень, що завершився 14 березня, опинилися в межах очікувань аналітиків.

Нещодавня повінь у деяких частинах Аргентини та Бразилії може завдати шкоди місцевим урожаям, йдеться у звіті AgResource, попереджаючи, що прогнози вказують на покращення погоди, яке може мінімізувати втрати. В AgResource заявили, що дощі цієї пори року ще в 2016 році призвели до «значних втрат урожаю» в Аргентині. AgResource висловила сумнів у тому, що нинішній урожай “серйозно постраждає, якщо суха погода збережеться протягом наступних 2-3 тижнів”.

“Ми спостерігаємо зростання продажів з боку фермерів”, – сказав Том Фріц, партнер EFG Group у Чикаго, додавши, що виробники продавали соєві боби, а також інші культури.

Новини про руйнівні дощі та град над ключовими зерновими регіонами Аргентини пізно ввечері у середу допомогли підтримати ф’ючерси на соєві боби. Проте прогнози передбачали більш суху погоду наступного тижня.

“Це призведе до зриву виробництва, але масштаби збитків ще доведеться з’ясувати”, – сказав Майкл Кордонье, власник Soybean and Corn Advisory.

Трейдери продовжують коригувати свої позиції напередодні прогнозу посівів у США від 28 березня та квартальних звітів щодо фондових ринків, які вже давно викликають потрясіння на ринках.

Великі світові поставки зерна за низькими цінами продовжують чинити тиск конкурентоспроможність американського зерна. Фонди тримають значні чисті короткі позиції щодо ф’ючерсів на сою, кукурудзу та пшеницю, готуючи ринки до деякого покриття коротких позицій.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!