Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зростанням у вівторок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зростанням у вівторок на тлі технічного відскоку, волатильних торгів і потоку новин з суперечливими ціновими прогнозами, повідомили трейдери.

Кукурудза та пшениця продовжили падіння порівняно з попередньою сесією – при цьому найактивніший контракт на пшеницю впав до найнижчих цін із 29 листопада.

Раніше на сесії ціни на соєві боби зросли на новинах про те, що кількість соєвих бобів, перевірених на експорт на тижні, що закінчився 11 січня, виявилися на вищому рівні торгових очікувань, і що американські переробники сої переробили в грудні більше соєвих бобів, ніж за будь-який попередній місяць.

Але замішання ринку з приводу абсолютно різних прогнозів урожаю в Південній Америці призвело до коливання цін на сою протягом дня.

Трейдери все ще обробляють п’ятничний урядовий звіт про більш високий, ніж очікувалося, урожай у Бразилії, а також про більш високі рівні врожайності та виробництво нещодавно зібраного врожаю в США.

Звіт різко контрастує з іншими прогнозами врожаю сої у Бразилії.

Aprosoja Brasil, асоціація, що представляє тисячі зернових фермерів найбільшого у світі постачальника соєвих бобів, у вівторок прогнозує виробництво 135 мільйонів метричних тонн соєвих бобів у виробничому циклі 2023/2024 років, що нижче за нещодавні прогнози приватних прогнозистів, очікувань бразильського сільськогосподарського агентства Conab і Прогноз господарства США

Така невизначеність є «ключовим фундаментом, який нам доведеться щосили намагатися зрозуміти в майбутньому», – сказав Ден Басс, президент консалтингової компанії AgResource Company, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) завершив день зростанням на 3 центи, встановившись на рівні $12,27-1/4 за бушель.

Котирування кукурудзи CBOT впали на 3-1/2 центи до $4,43-1/2 за бушель, а пшениця знизилася на 14 центів до $5,82 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!