Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали в четвер до нового трирічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали в четвер до нового трирічного мінімуму під тиском поліпшення погоди в Південній Америці, помірних експортних продажів в США і більш важких, ніж очікувалося, контрактних поставок, повідомили трейдери.

Чотири контракти CBOT на соєві боби, включаючи травневі, – встановили нові мінімуми терміну дії контракту на початку сесії, перш ніж ціни піднялися вище.

Ф’ючерси на кукурудзу закрилися різноспрямовано після волатильного дня технічних торгів, коли обидві сторони залишилися незмінними, а на ринку продовжують висіти внутрішні і світові запаси кукурудзи, повідомили дилери.

За словами трейдерів, ф’ючерси на пшеницю були змішані, оскільки технічна торгівля та хвиля покриття коротких позицій дали імпульс довколишнім контрактам. Проте жорстка конкуренція за глобальний експортний бізнес та зміцнення долара США чинили серйозний тиск того дня, кажуть трейдери.

“Суть у тому, що світове виробництво сировинних товарів випереджає споживання, і поки ця ситуація не зміниться, ринки зазнаватимуть тиску”, – сказав Карл Зетцер, партнер Consus Ag Consulting, повідомляє Рейтер.

Закриття коротких позицій спекулятивними інвесторами допомогло ринкам зерна відскочити від мінімумів минулого тижня, але рясні поставки в Америці та Чорноморському регіоні дотрималися цін.

Тим часом, загальніші економічні дані продовжують давати змішані сигнали інвесторам у сировинні товари, які витратили частину сесії на аналіз даних про ціни на основні витрати на особисте споживання (PCE) у США та споживчі витрати.

Найактивніший контракт на сою на торговій біржі Чикаго (CBOT) знизився на 4-1/2 цента до $11,40-3/4 за бушель. Раніше він досяг найнижчого рівня з листопада 2020 року на рівні $11,28-1/2, що нижче за попередній трирічний мінімум, досягнутий у понеділок.

Промислова асоціація Abiove знизила оцінку виробництва сої в Бразилії в 2024 році вдруге за місяць до 153,8 млн. тонн через несприятливі погодні умови.

Але виробництво в Бразилії все одно буде близько до торішнього рекордного врожаю 159 мільйонів тонн, а Аргентина, яка розпочинає збирання врожаю у квітні, очікує рекордного врожаю.

CBOT кукурудза зросла до $4,29-1/2 за бушель, тоді як пшениця CBOT у підсумку зросла на 1-1/2 цента до 5,76-1/4 долара за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!