Ф’ючерси на соєві боби піднімалися до двомісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби піднімалися до двомісячного максимуму на тлі несприятливих погодних умов у Бразилії, а відступили. У Бразилії, найбільшому у світі постачальнику сої, у південних районах пройшли зливи, а на півночі збереглися посушливі умови.

“На півдні Бразилії надто волого, і прогнозується, що дощів буде більше”, – сказав Джейсон Ворд, керуючий директор Northstar Commodity в Міннеаполісі, повідомляє Рейтер.

Під час сесії у вівторок найбільш активні ціни на соєві боби досягли $13,80 за бушель, найвищої ціни з 6 вересня, а потім знизилися на 2 центи до $13,62 за бушель. Ф’ючерси на соєвий шрот досягли контрактних максимумів.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що експортери продали більше американської сої до Китаю.

Ф’ючерси на пшеницю в США знизилися у вівторок, оскільки ринки відреагували на кращі умови врожаю, ніж очікувалося.

Міністерство сільського господарства США (USDA) після завершення торгів у понеділок оцінило 50% врожаю озимої пшениці в країні в хорошому чи відмінному стані, що на три процентні пункти вище, ніж минулого тижня. Це був найвищий рейтинг для цієї пори року з 2019 року.

«Це добрий урожай. Не те щоб це був чудовий урожай», – сказав Джейсон Уорд, керуючий директор Northstar Commodity у Міннеаполісі. “Це значно краще, ніж те, що було рік тому”, повідомляє Рейтер.

Груднева тверда червона пшениця озима закрилася зниженням на 13-1/4 цента до $6,32-1/2 за бушель, а груднева яра пшениця MGEX востаннє торгувалася зі зниженням на 4-1/2 цента до $7,24-1/ 4 за бушель. Найактивніший контракт на пшеницю торгової біржі Чикаго подешевшав на 5-1/2 цента до $5,70-1/4 за бушель.

Поліпшення перспектив урожаю після дощів у постраждалих від посухи Австралії та Аргентині також чинило тиск на ціни на пшеницю.

Котирування кукурудзи впали на 8-3/4 центи до $4,68-1/2 за бушель на тлі перспектив підвищення врожайності в США.

Трейдери чекають, коли Міністерство сільського господарства США опублікує у четвер дані про попит/пропозицію та виробництво сільськогосподарських культур за листопад.

“Зважаючи на все, врожайність буде вищою, ніж місяць тому”, – сказав Лейн Акре, економіст ProFarmer. “Історично в листопаді цього не відбувається, і я думаю, що трейдери це розуміють”.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!