Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в середу торгувалися різноспрямовано

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в середу відновив втрати. Понеділковий звіт Міністерства сільського господарства США, який прогнозує рекордний урожай сої в США, продовжив чинити тиск на ф’ючерси.

Ф’ючерси на соєві боби CBOT за контрактом на серпень закрилися зі зниженням на 9,1/4 цента до 9,79-3/4 доларів за бушель.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби в листопаді зросли на 6 центів до 9,68-1/2 долара за бушель після досягнення мінімуму 9,55-1/4 долара за бушель.

Найактивніший ф’ючерс на соєвий шрот на CBOT у грудні зріс на 4,50 дол. до 303,70 дол. за коротку тонну.

Найактивніший ф’ючерс на соєву олію CBOT за грудень знизився на 0,21 цента до 38,88 цента за фунт.

Аналітики зазначають, що ринок перепродано після падіння на тлі вищих, ніж очікувалося, оцінок виробництва та кінцевих запасів у США на 2024–2025 роки, опублікованих Міністерством сільського господарства у понеділок.

За даними Commodity Weather Group, дощі цього тижня, швидше за все, звузять окремі сухі плями на Середньому Заході США, що піде на користь урожаю. Аналітики стежать за прогнозами погоди на кінець цього місяця, щоб побачити, чи стануть умови сухішими.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в середу зміцнилися на тлі зростання ф’ючерсів на кукурудзу і сою, незважаючи на дешеві поставки з Чорного моря, що створюють серйозну конкуренцію експортним поставкам зі США.

Найактивніший ф’ючерс на вересневу м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 6 центів до 5,34-3/4 долара за бушель.

Вересневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму KC знизився на 1,5 цента до 5,46,5 долара за бушель, а вересневий ф’ючерс на яру пшеницю MGEX знизився на 1 цент до 5,92 долара за бушель.

За словами трейдерів у Європі та на Близькому Сході, Єгипет може закупити до 1,8 млн. тонн пшениці у таких продавців, як росія.

За даними FranceAgriMer, цього року у Франції врожай м’якої пшениці, як очікується, буде найскромнішим з 1980-х років і покаже неоднозначну якість борошна через дощі.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в середу стабілізувалися, оскільки трейдери викуповували короткі позиції на перепроданому ринку, повідомили учасники галузі.

Ф’ючерси на кукурудзу у вересні на CBOT зросли на 3,5 центи до 3,81 долара за бушель.

Найактивніша груднева кукурудза подорожчала на 3,5 цента до 4,00-3,4 долара за бушель.

Великі запаси та в цілому сприятлива для врожаю погода в центральному поясі США продовжують впливати на ф’ючерси на кукурудзу та сою.

Зростання цін на сиру нафту надало деяку підтримку культурам, що використовуються в біопаливі.

Урожай кукурудзи в Україні в 2024 році може скоротитися до 20–21 млн. тонн з приблизно 30 млн. тонн у 2023 році, якщо посуха продовжиться, повідомила Українська аграрна рада.

Ринок ф’ючерсів на канолу на ICE Futures відскочив від мінімумів контрактів на тлі ідей про те, що нещодавні втрати виглядають перебільшеними.

Більшість активності в середу припала на покриття коротких позицій, оскільки спекулянти фіксували прибуток за своїми великими ведмежими позиціями.

Однак більшість технічних індикаторів, як і раніше, спрямовані вниз. Трейдери очікують, що спадний тренд продовжиться і надалі.

Зростання цін на соєві боби в Чикаго надало додаткову підтримку, хоча соєва олія була слабшою. Невизначеність щодо умов урожаю в Західній Канаді також підкріплювала ф’ючерси.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 578,30+9,70

Січень 588,60+9,60

Березень 596,90 +9,00

Травень 602,10+8,60

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!