Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в четвер упевнено знижувалися

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в четвер упевнено знижувалися на тлі падіння цін на соєву олію та технічних торгів, оскільки вищі, ніж очікувалося, щотижневі дані з експортних продажів утримували ринок на мінімальному рівні підтримки.

Вересневі ф’ючерси на соєві боби на CBOT знизилися на 3/4 центи до 9,51-1/2 долара за бушель.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді завершили день без змін на рівні 9,68-1/2 дол. за бушель.

Найактивніший ф’ючерс на соєвий шрот на CBOT у грудні зріс на 4,00 дол. США до 307,70 дол. США за коротку тонну.

CBOT найбільш активна груднева соєва олія знизилася на 0,37 цента до 38,51 цента за фунт. Одинадцять контрактів CBOT на соєву олію, включаючи грудень, встановили нові мінімуми контрактів упродовж сесії.

Прогнози рекордного врожаю сої у США та великі кінцеві запаси у 2024–2025 роках чинили тиск на ціни.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що чистий щотижневий обсяг експортного продажу сої зі США на 2024–2025 роки склав 1 344 200 тонн, що перевершило очікування аналітиків у 400 000–1 000 000 тонн.

За даними Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA), опублікованих у четвер, переробка сої в США в липні зросла до найвищого рівня за сьомий місяць року, тоді як запаси соєвої олії впали сильніше, ніж очікувалося, до найнижчого рівня з грудня .

Трейдери зміцнили свої позиції напередодні туру ProFarmer, що відбудеться наступного тижня.

Аналітики ринку зазначають, що ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в четвер впали після нічного зростання, оскільки сильна конкуренція з боку дешевого експорту чорноморської пшениці продовжувала чинити тиск.

Найактивніший ф’ючерс на вересневу м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизився на 6,5 цента до 5,28,14 долара за бушель.

Ф’ючерс на KC у вересні закрився зі зниженням на 9-1/4 цента до $5.37 за бушель. Грудневі, березневі та травневі контракти встановили нові мінімуми протягом сесії.

Ф’ючерси на вересневу яру пшеницю на MGEX знизилися на 5,3/4 цента до 5,86-1/4 долара за бушель.

Міністерство сільського господарства США повідомило, що чистий експортний продаж пшениці зі США за 2024–2025 роки становив 399 900 тонн за тиждень, що закінчився 8 серпня. Аналітики очікували, що обсяг продажу становитиме 200 000–500 000 тонн.

Державний закупник зерна в Єгипті поки не закупив пшеницю в ході неофіційних переговорів з постачальниками, які почалися на початку цього тижня, після купівлі невеликого обсягу на тендері на 3,8 млн. метричних тонн, повідомили у четвер трейдери в Європі та на Близькому Сході.

За словами трейдерів у Європі та на Близькому Сході, Єгипет може закупити до 1,8 млн. тонн пшениці у таких продавців, як росія.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в четвер знизилися через тиск з боку сильних світових поставок і очікувань рекордного врожаю кукурудзи в США, повідомили трейдери.

Вересневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT знизився на 6 центів до 3,75 долара за бушель.

Найактивніша груднева кукурудза знизилася на 3-3/4 цента до 3,97 долара за бушель, закрившись нижче за психологічну позначку в 4 долари за бушель.

Аналітики відзначають, що очікування на те, що майбутній сільськогосподарський тур ProFarmer покаже рекордну врожайність кукурудзи, посилили ведмежі настрої на ринку в цей день.

Тур ProFarmer розпочнеться 19 серпня і, як очікується, охопить тисячі полів у семи штатах.

Міністерство сільського господарства США повідомило про щотижневий чистий експортний продаж кукурудзи зі США у розмірі 800 500 тонн у 2024–2025 роках, що трохи вище за оцінки аналітиків у 150 000–800 000 тонн.

Зміцнення долара США, що робить американський експорт менш конкурентоспроможним, також чинило тиск на ф’ючерси на кукурудзу.

Ринок ф’ючерсів на канолу на біржі ICE Futures не зміг утримати досягнуті раніше успіхи, закрившись із невеликими втратами.

Канола розпочала сесію четверга, спостерігаючи продовження коригувального відскоку середовища. Підтримали також зростання європейського ріпаку та чиказького соєвого комплексу.

Невизначеність виробництва у деяких частинах Західної Канади також підкріплювала ринок. Зростання перспективи врожайності сої в США стримували зростання, і зрештою спад у соєвій олії перекинувся на канолу протягом дня.

Більшість технічних індикаторів також залишаються спрямованими вниз, що робить раннє зростання можливістю для продажу з погляду графіка.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 577,80 -0,50

Січень 588,30 -0,30

Березень 596,70 -0,20

Травень 602,00 -0,10

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!