Ф’ючерси на соєві боби на торговій біржі в Чикаго закрилися зниженням у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зниженням у понеділок, оскільки зростання врожаїв у США виявило високі врожаї і збільшило продажі фермерами свого врожаю, кажуть аналітики.

Тиск із боку врожаю також впливав на ф’ючерси на кукурудзу.

Американські фермери завершили збирання 76% соєвих бобів та 59% врожаю кукурудзи, йдеться у щотижневому звіті Міністерства сільського господарства США, опублікованому після завершення торгів. Аналітики очікували, що врожай сої буде зібрано на 77%, а врожай кукурудзи – на 59%.

“Ми, як і раніше, чуємо про більш високі, ніж очікувалося, показники врожайності, зокрема щодо соєвих бобів”, – сказав Браян Бастинг, аналітик з сировинних товарів Advance Trading, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєві боби завершився зниженням на 15-1/2 цента до $12,86-3/4 за бушель після відкату від місячного піку у п’ятницю. Котирування кукурудзи, які у п’ятницю зросли до 2-1/2-місячного максимуму перед закриттям, закрилися зниженням на 5-1/4 центу до $4,90-1/4 за бушель.

Фермери, як правило, продають більше свіжозібраної сої, ніж кукурудзи, через стабільні врожаї та ціни, що чинить додатковий тиск на ф’ючерси сої, кажуть дилери.

«Збирання врожаю в США відбувається без серйозних проблем», — йдеться в повідомленні Peak Trading Research, повідомляє Рейтер.

У Бразилії, цього тижня очікуються дощі, це покращить перспективи для фермерів, які вирощують сою, які сіють новий урожай повільніше у незвичайно спекотну та посушливу погоду, кажуть експерти.

Сильні дощі в Аргентині на вихідних затопили сільськогосподарські регіони, що постраждали від посухи, що може принести користь урожаю пшениці перед збиранням урожаю, а також прискорити сівбу кукурудзи.

Пшениця CBOT зросла на 1-1/4 цента до $5,87-1/4 за бушель на тлі вигідних закупівель та експортного попиту до США. Місяць тому ринок досяг трирічного мінімуму.

“Щоб стимулювати попит, необхідно знизити ціну, і ми нарешті побачили дещо з цього у формі покупок з боку Китаю”, – сказав Бастінг.

Щотижневий звіт Міністерства сільського господарства США показав, що сівба озимої пшениці в США завершена на 77% порівняно з оцінками аналітиків на 79%.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!