Ф’ючерси на соєві боби на торговій біржі Чикаго виросли другу сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго виросли другу сесію поспіль у вівторок на тлі слабких технічних торгів, оскільки сильний внутрішній попит послабив побоювання з приводу зростання пропозицій на тлі збору врожаю в США.

Ціни на кукурудзу поступово знижувалися, тоді як трейдери стежили за ходом збору врожаю в США, а інвестори стежили за конфліктом в Ізраїлі та чекали на виступ у четвер голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла.

Тим часом ціни на пшеницю продовжили знижуватися на тлі відновленого тиску з боку великих поставок з Чорного моря, кажуть трейдери.

Найактивніший контракт на соєві боби на CBOT виріс на 10-1/2 цента до $12,96-3/4 за бушель. Котирування кукурудзи CBOT подешевшали на 1 цент до $4,89 за бушель, а пшениця знизилася на 6-3/4 цента до $5,70-1/2 за бушель.

Галузеві дані, опубліковані в понеділок, показали, що щомісячний обсяг виробництва сої в США досяг найвищого рівня за вересень, а запаси соєвої олії на кінець місяця досягли найнижчого рівня майже за дев’ять років.

“Цей дев’ятирічний мінімум трохи розбурхав ринок”, – сказав Карл Сетцер, партнер Consus Ag Consulting, повідомляє Рейтер.

Тим не менш, ф’ючерси на сою у вівторок перебували під тиском даних із урожаю Міністерства сільського господарства США, опублікованих після закриття торгів у понеділок. Американські фермери зібрали майже дві третини врожаю сої до неділі, що перевищує діапазон оцінок аналітиків, тоді як рейтинги стану сої також покращилися, як показали щотижневі дані Міністерства сільського господарства США.

Трейдери також заявили, що стежать за ринком Південної Америки. Хоча нещодавні закупівлі сої в Китаї продовжують відставати від звичайних сезонних темпів, трейдери заявили, що вони також зважують, чи зміцнення бразильської валюти може зробити постачання з Південної Америки менш конкурентоспроможними в короткостроковій перспективі.

“Покупці сподіваються, що сприятливий початок сільськогосподарського сезону в Бразилії зменшить зворотну структуру цін і знову зробить бразильську сою більш конкурентоспроможною, що призведе до збільшення закупівель у грудні та січні”, – Арлан Судерман, головний економіст із сировинних товарів StoneX, в аналітичному огляді

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!