Ф’ючерси на соєві боби на торговій біржі Чикаго трохи відновилися в четвер

Джерело:  Oilworld
соя

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго трохи відновилися в четвер, але залишилися поблизу найнижчого рівня з грудня 2021 року на тлі млявого попиту на експорт зі США і поліпшення перспектив поставок у Південній Америці.

Ф’ючерси на кукурудзу знизилися і були близькі до найнижчого рівня з грудня 2020 року. Пшениця також впала на CBOT.

Трейдери коригували позиції в очікуванні публікації квартальних даних Міністерства сільського господарства США (USDA) щодо запасів зерна та щомісячного звіту про попит/пропозицію сільськогосподарської продукції у п’ятницю. Дані можуть задати тон ринкам зерна та олійних культур у першій половині року.

«Перед складанням цього звіту у нас стався невеликий спад як з кукурудзи, так і з бобових», – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group. “Ринок як би зупинився”, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби CBOT зросли на 2 центи до $12,38-1/2 за бушель до 18:30 за Гринвічем після падіння раніше до $12,34-1/4. У вівторок ринок досяг $12,34, найнижчого рівня за більш як два роки.

Кукурудза подешевшала на 1-1/2 цента до $4,58 за бушель після падіння до трирічного мінімуму $4,51-3/4 у вівторок. Пшениця подешевшала на 6-3/4 центи до $6,04 за бушель на CBOT.

Трейдери у п’ятницю розглянуть оцінки Міністерства сільського господарства США з виробництва сої та кукурудзи у Південній Америці після того, як спекотна та суха погода пошкодила посіви у деяких частинах Бразилії.

Міжнародна рада із зерна підвищила прогноз світового виробництва кукурудзи.

Нещодавні дощі означають, що врожай сої у Бразилії також буде кращим, ніж передбачалося раніше, а врожай в Аргентині також буде значним, сказав аналітик Rabobank Вітор Пістойя. Експорт сої із США цього сезону значно відстає від минулого року, на світовому ринку домінують дешевші бразильські боби, повідомляє Рейтер.

Міністерство сільського господарства США в четвер повідомило, що чистий експортний продаж соєвих бобів США в 2023/24 році за тиждень, що завершився 4 січня, склали 280 500 метричних тонн, що нижче торгових оцінок від 325 000 до 950 000 тонн.

У щоденному оголошенні про продаж Міністерство сільського господарства США окремо підтвердило приватні продажі 175 000 тонн американської кукурудзи в Мексику.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!