Ф’ючерси на соєві боби на торговый біржі Чикаго закрилися зростанням у четвер

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зростанням у четвер, оскільки прогнози про більш спекотну погоду в сільськогосподарських регіонах США допомогли підтримати відскок від шеститижневих мінімумів, кажуть аналітики.

Ключовий період розвитку посівів сої настане пізніше літа, але прогнози підвищення температури на Середньому Заході США спонукали деяких трейдерів збільшити премію за ризик на ринках кукурудзи та сої, кажуть аналітики.

Липневі соєві боби CBOT виросли на 12-1/4 цента до $11,89-1/2 за бушель. Раніше контракт упав до $11,71, що відповідає мінімуму середовища та є найнижчою ціною з 2 травня. Соєвий шрот закрився на 8,10 доларів вище, до 368,30 доларів за коротку тонну, а липневі торги соєвої олії CBOT закрилися на 0,07 цента вище, до 43,86 центів за фунт. На ранок котирування знову трохи знижуватиметься.

За словами брокера, надії на попит Китаю допомогли підтримати соєві боби.

Міністерство сільського господарства США у системі щоденної звітності підтвердило приватні продажі 120 000 метричних тонн соєвих бобів із США для відправки до нерозкритих пунктів призначення у 2023/24 маркетинговому році. Це було четверте останнім часом щоденне оголошення про продаж сої старого врожаю.

Міністерство сільського господарства США окремо повідомило про експортний продаж соєвих бобів старого врожаю за тиждень, що завершився 6 червня, на рівні 377 100 метричних тонн, що відповідає торговим очікуванням на рівні від 150 000 до 550 000 тонн.

Чиказькі ф’ючерси на пшеницю продемонстрували невелике бичаче зростання, причому у четвер перші три місяці торгувалися вище. Останні місяці та всі поставки KC та MGE були в мінусі. HRW продовжує залишатися слабким місцем, чому не допомогли вищі виробничі показники Міністерства сільського господарства США у середу.

Урожай на Південних рівнинах продовжить зростати темпами вищими за середні, при цьому очікується, що наступного тижня в Техасі та ОК залишиться посушливим. Північно-Центральний Канзас очікує деякого покращення.

Дані з експортних продажів показали, що в останній день 23/24 МР було продано всього 849 тонн старого врожаю, а цього тижня продано 78 735 тонн нового врожаю. Продаж з 1 по 6 червня становив 223 942 тонни за поточний сільськогосподарський рік. Це було нижче за те, чого очікували продавці. Із попереднього МР до ​​книги цього року було перенесено ще 115 322 тонни. Загальні зобов’язання на цей маркетинговий рік становлять 4,84 млн. тонн, що на 27,8% вище, ніж минулого року.

У ході тендеру Міністерства сільського господарства Японії цього тижня Японія закупила загалом 109 126 тонн пшениці у США, Австралії та Канаді, із них 57 126 тонн закупили у США. Компанія Strategie Grains знизила оцінку виробництва пшениці в ЄС на 1,7 млн ​​тонн до 121,8 млн тонн.

24 липня CBOT Wheat закрилася на рівні $6,20, що на 3 центи вище, за ніч почалося зниження.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!