Ф’ючерси на соєві боби на біржі Чикаго закрилися зростанням у понеділок

Джерело:  AgroPortal.ua
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зростанням у понеділок, консолідуючись після місячних мінімумів минулого тижня.

Міністерство сільського господарства США повідомило сьогодні вдень, що станом на неділю було засіяно 87% урожаю сої у США. Трейдери в середньому чекали на 89%. Початкова оцінка стану врожаю сої показала, що 72% посівів сої перебувають у хорошому чи відмінному стані. Індекс Brugler 500 склав 379, що відповідає умовам 2020 року на цьому тижні, а також аналогічно 2018 та 2016 рокам.

Експортні інспекції Міністерства сільського господарства США за тиждень, що закінчився 6 червня, склали 231 002 тонни соєвих бобів у порівнянні з 361 217 тоннами минулого тижня, але виявилися вищими, ніж 147 645 тонн рік тому.

За оцінками Міністерства сільського господарства США, обсяг торгівлі в середу становить у середньому 346-350 мільйонів бушелів соєвих бобів старого врожаю в США та 448-457 мільйонів бушелів нового врожаю.

У середньому трейдери очікують зниження виробництва кукурудзи в Аргентині на 2 млн. тонн і практично нульових змін у кількості сої в 50 млн. тонн, опублікованій у травні. Середній обсяг продажу бразильської квасолі становить 151,8 млн. тонн.

Липневі контракти на сою CBOT подорожчали на 9 центів, або 0,8% до $11,88-1/4 за бушель, тоді як листопадовий контракт на новий урожай подорожчав на 1 цент до $11,58-3/4.

Липневий соєвий шрот CBOT подорожчав на $7,30, приблизно 2%, і закрився на рівні $368,00 за коротку тонну. Ф’ючерси на соєву олію трохи знизилися: базовий липневий індекс знизився на 0,03 цента до 43,66 цента за фунт.

Ф’ючерси на американську пшеницю в понеділок досягли найнижчого рівня за більш ніж місяць через сезонний тиск з боку збільшення врожаю в Північній півкулі та зниження цін на російську пшеницю, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби виросли, консолідуючись після багатотижневих мінімумів минулого тижня, оскільки трейдери чекали на оновлені тижневі рейтинги врожаю в США.

На торговій біржі Чикаго липнева пшениця (WN24) подешевшала на 20 центів до $6,07-1/2 за бушель після падіння до $6,06-1/4, найнижчого контракту з 3 травня.

Липневі контракти на кукурудзу CBOT (CN24) зросли на 3 центи до $4,51-3/4 за бушель, а липневі соєві боби (SN24) зросли на 9 центів до $11,88-1/4 за бушель.

Пшениця CBOT впала більш ніж на 3% на тлі розмов про високі ранні врожаї в міру збирання врожаю на південних рівнинах США, а також у зв’язку з тим, що деякі частини Росії, схоже, отримали таку необхідну вологу.

«Врожайність в Оклахомі в цілому вражає: вона виявилася кращою, ніж очікувалося, хоча і з нижчим, ніж очікувалося, вмістом білка», — написав у записці для клієнта головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман.

Однак після закриття CBOT Міністерство сільського господарства США знизило тижневі рейтинги стану врожаю в США як для озимої, так і для ярої пшениці, хоча аналітики в середньому не очікували жодних змін. За даними уряду, збирання озимої пшениці було завершено на 12%, що перевищує п’ятирічний середній показник у 6%, але знаходиться на нижньому рівні оцінок аналітиків.

Тим часом, згідно з прогнозами, цього тижня у деяких частинах Чорноморського зернового поясу пройдуть довгоочікувані дощі, які мають покращити вологість ґрунту, повідомила космічна технологічна компанія Maxar у щоденному прогнозі погоди.

Експортні ціни на пшеницю в Росії, найбільшого світового постачальника, завершили шеститижневе зростання і знизилися минулого тижня після рішення Туреччини відмовитися від імпорту пшениці до середини жовтня. Туреччина є п’ятим за величиною імпортером пшениці у світі, закуповуючи її переважно у Росії.

“Це означатиме, що чорноморська пшениця, особливо російська, яка відправилася б до Туреччини, тепер може бути продана в іншому місці, конкуруючи зі США та іншими експортерами”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер з товарних ризиків StoneX.

Рейтинги врожаю кукурудзи та сої Міністерства сільського господарства США відповідали торговим очікуванням. Агентство ввечері в понеділок оцінило 74% урожаю кукурудзи в США у хорошому та відмінному стані, що на один пункт нижче, ніж минулого тижня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!