Ф’ючерси на соєві боби на біржі Чикаго підскочили в п’ятницю

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби на біржі Чикаго підскочили в п’ятницю на закритті коротких позицій перед довгими вихідними, наступного дня після падіння до трирічного мінімуму, повідомили аналітики.

Ф’ючерси на кукурудзу встановили трирічний щонайменше третю сесію поспіль під тиском великих запасів, тоді як ф’ючерси на пшеницю продовжили падіння до 2,5-місячного мінімуму.

Трейдери засвоїли прогнози збільшення запасів урожаю в США у 2024/25 році, а також скоригували позиції перед триденними святковими вихідними. CBOT буде закрито у понеділок у зв’язку з Днем президента.

“Ринок соєвих бобів сильно перепроданий”, – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage, повідомляє Рейтер.

Найактивніші соєві боби CBOT подорожчали на 10 центів до $11,72-1/4 за бушель після падіння у четвер до найнижчої ціни з грудня 2020 року на рівні $11,60-1/4.

Кукурудза CBOT закрилася зниженням на 1-1/4 цента до $4,16-1/2 за бушель після того, як раніше у п’ятницю вона досягла найнижчого рівня з грудня 2020 року на рівні $4,15.

Головний економіст Міністерства сільського господарства США заявив цього тижня, що американські соєві боби зіткнуться із уповільненням попиту з боку провідного імпортера Китаю та жорсткою конкуренцією з боку Південної Америки. Сприятливі дощі для посівів в Аргентині та Бразилії пом’якшили побоювання щодо втрат від спеки та посухи.

“Поліпшення погоди в Південній Америці, поряд зі зниженням експорту зі США, не залишає трейдерам особливих причин купувати соєві боби в короткостроковій перспективі, за винятком короткострокової фіксації прибутку”, – сказав Пфітценмайєр.

Міністерство сільського господарства США заявило у четвер, що кінцеві запаси сої у США зростуть до 435 мільйонів бушелів у 2024/25 році, що є найвищим показником з 2019/20 року, а запаси кукурудзи в США зростуть до 2,532 мільярда бушелів, максимального значення з сезону 1987/88 року.

Реакція ринку на прогнози може згаснути, оскільки трейдери чекають на більш чіткі докази тенденцій зростання економіки США і очікують більш детальних прогнозів на 2024/25 рік, повідомив Commerzbank.

“Коли ціни низькі, кукурудза стає дорогою культурою”, – сказав Джим Герлах, президент брокерської компанії A/C Trading. “Ви побачите, як деякі з цих маргінальних акрів впадуть”.

На ринках пшениці США ф’ючерси встановили контрактні мінімуми. Найбільш активна пшениця CBOT подешевшала на 6-1/2 цента до $5,60-1/2 за бушель і впала на 6,1% за тиждень.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!