Ф’ючерси на соєві боби досягли чотиритижневого максимуму

Джерело:  Oilworld
соя доллар

У четвер ф’ючерси на кукурудзу в США виросли понад 5 доларів за бушель до найвищого рівня з серпня, тоді як ф’ючерси на соєві боби досягли чотиритижневого максимуму.

Зростання цін відбулося в той момент, коли фермери збирають урожай, а приплив свіжих продуктів зазвичай чинить тиск на ціни.

Аналітики кажуть, що сильна посуха, яка порушує постачання зерна та сповільнює посівні площі сої у конкурувальному експортері Бразилії, сприяла зростанню ринків. За їх словами, зростання цін на сиру нафту та слабкість долара США також задають позитивний тон для ф’ючерсів на зерно.

Проте прогнози про величезні запаси кукурудзи в США можуть обмежити подальше зростання. За даними уряду США, коли фермери закінчать збирання врожаю і все зерно буде доставлено, кількість кукурудзи, що залишилася на зберіганні, має перевищити кількість, яка знаходилася в американських елеваторах протягом семи років.

“Перед обличчям реалізації на суму понад 2 мільярди бушелів я запитую, як далеко ми дійсно можемо зайти”, – сказав Томм Пфіценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage в Айові, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго виросли на 13 центів і зупинилися на рівні $5,05 за бушель і досягли найвищої ціни з 21 серпня на рівні $5,05-1/2 за бушель.

Технічні продажі підтримали зростання, кажуть трейдери.

“Щойно ви піднімалися вище 5 доларів, це викликало неабияку кількість стопів”, – сказав Пфітценмайєр.

Соєві боби CBOT виросли на 4-1/2 цента до $13,15-1/2 за бушель після досягнення найвищої ціни з 21 вересня на рівні $13,17-3/4. За словами трейдерів, зростання ф’ючерсів на сою до липневих максимумів підтримало соєві боби.

Щотижневий експортний продаж сої зі США в 2023-2024 роках становив 1,4 мільйона метричних тонн, що на 92% більше, ніж у середньому за попередні чотири тижні, і знаходиться в межах оцінок аналітиків. Експортні продажі кукурудзи у 881 300 метричних тонн у 2023-2024 роках знизилися на 15% порівняно із середнім показником за попередні чотири тижні, але також перебувають у межах оцінок аналітиків.

Складна логістика у Бразилії може створити короткострокове вікно можливостей для покращення експорту кукурудзи зі США, сказав брокер.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!