Ф’ючерси на соєві боби CBOT зростають

Джерело:  Oilworld
долар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго (CBOT) виросли в п’ятницю на тлі ознак вигідних покупок і покриття коротких позицій після досягнення трирічних мінімумів напередодні, хоча млявий експорт і великі світові поставки продовжують тиснути на ціни, кажуть трейдери. Будь-яке зростання було обмежене напруженістю між невизначеністю щодо попиту на імпорт у материковому Китаї та прогнозами величезного врожаю сої у Бразилії, незважаючи на важкий вегетаційний період, додали вони.

Консалтингова компанія з агробізнесу StoneX у п’ятницю підвищила прогноз урожаю сої в Бразилії у 2023/2024 році до 151,5 млн тонн, пославшись на покращення кліматичних умов у сезон, відзначений надмірною спекою та посухою у ключових виробничих регіонах.

Аналітики вважають, що новини про те, що глобальний трейдер сільськогосподарських культур та переробник Bunge ухвалив 348 контрактів, поставлених проти березневих ф’ючерсів на сою CBOT, надали деяку ранню підтримку соєвому комплексу, сигналізуючи про комерційний попит на цей товар.

Найактивніший контракт CBOT на сою виріс на 10,51/2 цента до $11,51–1/4 за бушель. Тим часом, ринок ф’ючерсів на пшеницю зіткнувся з перешкодами через рясні поставки з Чорного моря і зростаючі питання про те, коли буде відправлено постачання, заброньоване Китаєм.

“Існує величезний експортний портфель Китаю, і ми просто не бачимо, щоб поставки відбувалися”, – сказала Енджі Сетцер, партнер Consus Ag Consulting. “На ринку зростає відчуття, що деякі з цих китайських замовлень можуть бути перенесені”.

Ринок ф’ючерсів на сою завершив останній торговий день тижня двозначним зростанням старого врожаю та зростанням на 6-7 центів нового врожаю. Травневий контракт завершив тиждень із чистим прибутком у 9,5 цента. Листопадові ціни на сою зросли на 8? цента за тиждень. Ф’ючерси на соєвий шрот закрилися на $2,90-$3,10 вище. Ціни на соєву олію завершили день зниженням, але менш як на 6 пунктів.

Щотижневий звіт Commitment of Traders показав, що керовані грошові фонди додавали нові шорти на соєві боби протягом тижня, що закінчився 27 лютого. У результаті їхня чиста коротка позиція збільшилася на 24 тис. контрактів до 160,7 тис. контрактів. Комерційні хеджери скорочували ризики, закривши 122 тис. контрактів до березневих постачань. Через війну чиста довга довжина комерційних контрактів збільшилася на 29 тис. і становить 65 477.

Станом на 27 лютого керовані грошові трейдери мали 47 650 коротких контрактів на соєвий шрот. Це був сильніший чистий короткий контракт на 17 тис., чому сприяли нові чисті продажі. Чисті короткі позиції на соєву олію становили 52,3 тис. контрактів порівняно з 52,8 тис. минулого тижня.

Звіт NASS Fats & Oils підтвердив, що у січні було перероблено 194,8 млн. бум соєвих бобів. Це було нижче за середній прогноз по угоді і на 4,6% нижче від грудневого обсягу. Crush все ще був на 1,9% вище січня минулого року. Запаси соєвої олії склали 2,029 мільярда фунтів проти очікуваних 1,982 мільярда та 1,82 мільярда у грудні.

За даними EIA, у грудні для виробництва біопалива було використано 1,14 мільярда фунтів соєвої олії. Це більше, ніж 1,06 млрд фунтів у листопаді.

Пшениця CBOT завершила торги зниженням на 18-1/2 цента до $5,57-3/4 за бушель. Ціни на кукурудзу подешевшали на 4-3/4 центи до $4,24-3/4 за бушель під тиском пшениці. Тим часом найбільш активна травнева кукурудза продемонструвала перший тижневий приріст за 12 тижнів.

Адміністрація Байдена відкладе заплановане на п’ятницю оголошення своєї переглянутої моделі викидів етанолу в атмосферу через розбіжності, повідомили два джерела, знайомі з цим питанням.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!