Ф’ючерси на соєві боби CBOT закрилися зниженням у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
соя доллар

За словами трейдерів, ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зниженням у п’ятницю через позиціонування і фіксацію прибутку напередодні вихідних.

Трейдери продовжують стежити за прогнозами майбутньої спекотної та сухої погоди на Середньому Заході США, хоча прогнози погодних моделей різняться.

Ключовий період розвитку посівів сої посідає серпень.

Міністерство сільського господарства США планує опублікувати щотижневі дані про врожай кукурудзи та сої в США в понеділок, і деякі аналітики заявили, що очікують на невелике зниження рейтингів «добре» та «відмінно».

Щомісячний звіт Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA), який має вийти у понеділок, як очікується, покаже, що темпи переробки сої у США збільшились у травні з семимісячного мінімуму у квітні, кажуть аналітики. Напередодні звіту NOPA у понеділок трейдери очікують побачити 178,35 млн куб. м соєвих бобів, перероблених серед учасників упродовж травня. Це буде вище за переглянутий загальний показник у 169,4 млн куб. м у квітні і трохи вище за показник у 177,9 млн куб. м, зафіксованого рік тому. Очікується широкий діапазон від 171,35 до 187,6 МБ. Запаси соєвої олії на 31 травня прогнозуються на рівні 1,775 млрд. фунтів, що нижче 1,832 млрд. фунтів з кінця квітня.

Зміцнення долара нависло над сільськогосподарськими ринками, зробивши американські сільськогосподарські товари менш привабливими імпортерам.

Липневі ціни на соєві боби CBOT впали на 9-3/4 центи до $11,79-3/4 за бушель, але за тиждень трохи зросли.

Липневий соєвий шрот CBOT закрився на $0,10 вище до $368,40 за коротку тонну і досяг найвищої ціни з 30 травня. Купівля найближчих ф’ючерсів на соєвий шрот та продаж відкладених контрактів у спред-торгах були перестарані, сказав аналітик.

Липневі торги соєвої олії CBOT закрилися зі зниженням на 0,18 цента до 43,68 цента за фунт.

Ф’ючерси на кукурудзу на торговій біржі Чикаго знизилися в п’ятницю, наступного дня після досягнення двотижневого максимуму, оскільки глобальна погода на врожай виглядала неоднозначною, кажуть аналітики.

Трейдери стежать за погодою у США, оскільки врожай кукурудзи наближається до ключового періоду зростання у липні, а збирання озимої пшениці набирає обертів.

У найближчі 15 днів очікується спека та посуха у південно-східному та східному кукурудзяному поясі, що посилить навантаження на посіви кукурудзи та сої. Проте прогнози погодних моделей різняться, каже Дон Руз, президент брокерської компанії US Commodities.

“Цей тиждень, ймовірно, ознаменував початок спостереження за погодою, і це може бути в обидві сторони”, – сказав Руз. “Це гонка, щоб побачити, яка погода буде в майбутньому”.

Найактивніші ф’ючерси на кукурудзу CBOT знизилися на 8-1/2 цента до $4,50 за бушель, але за тиждень зросли приблизно на 0,3%.

CBOT пшениця завершилася зниженням на 7-1/4 цента до $6,12-3/4 за бушель і втратив близько 2,4% за тиждень.

У Чорноморському регіоні дощі в посушливих районах росії та України принесли деяке полегшення для посівів кукурудзи, хоча вигоди для пшениці можуть бути обмежені через збирання врожаю, що наближається, кажуть аналітики. Міністерство сільського господарства США цього тижня скоротило прогнози виробництва пшениці для найбільших експортерів росії та України через посуху та заморозки.

“Ми знаходимося на світовому погодному ринку, оскільки наближаємося до кінця місяця зі звітами про площі і запаси”, – заявила в примітці брокер CHS Hedging Філліс Ністром.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!