Ф’ючерси на соєві боби торгуються близько дворічного мінімуму

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на кукурудзу на торговій біржі Чикаго практично не змінилися в середу після того, як очікування збільшення світових поставок призвели до падіння ринку до трирічного мінімуму, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на соєві боби близько дворічного мінімуму, тоді як ф’ючерси на пшеницю відновилися із семитижневого мінімуму, встановленого у вівторок.

Кукурудза залишається під тиском після того, як уряд США в п’ятницю підвищив оцінку врожайності в США до рекордно високого рівня і повідомив, що квартальні запаси в грудні зросли на 13% порівняно з роком раніше.

Зростання долара США та менталітет безризикової торгівлі також нависли над сільськогосподарськими ринками, сказав Метт Віганд, товарний брокер FuturesOne. Індекс долара досяг місячного максимуму, внаслідок чого сільськогосподарська продукція США виглядає менш привабливою для імпортерів.

“На початку тижня долар різко підскочив”, – Віганд. “Це, звичайно, не допомагає”, повідомляє Рейтер.

Найбільш активні ф’ючерси на кукурудзу не змінилися на рівні $4,43-1/2 за бушель до 17:00 за Гринвічем після падіння раніше до $4,40, найнижчого рівня з грудня 2020 року.

Ф’ючерси на соєві боби впали на 18-1/2 цента до $12,08-3/4 за бушель і торгувалися поблизу дворічного мінімуму п’ятниці $12,03. Пшениця виросла на 4 центи до $5,86 за бушель на CBOT.

На думку аналітиків, поліпшення дощів у американських регіонах вирощування нависло над ринками, покращивши перспективи пропозиції соєвих бобів та кукурудзи. Проте аналітики продовжують знижувати прогнози щодо врожаїв у Бразилії через збитки, завдані раніше посухою.

Аналітик аргентинської зернової біржі Росаріо заявив, що прогнози виробництва в країні – нині становлять 52 мільйони тонн соєвих бобів і 59 мільйонів тонн кукурудзи і, ймовірно, продовжуватимуть зростати.

“Очікування великих урожаїв у Південній Америці змусили всіх бігти в гори”, – сказав Оле Хоу з IKON Commodities у Сіднеї.

На думку аналітиків, міжнародні імпортні тендери на ринку пшениці посилили надії на попит. Єгипет закупив пшеницю в основному із Росії. Передбачається, що Алжир закупив до 900 000 тонн пшениці, а Туніс закупив м’яку пшеницю і тверді сорти пшениці.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!