Ф’ючерси на пшеницю впали до нових мінімумів у понеділок

Джерело:  Oilworld
пшеница доллар

Ф’ючерси на пшеницю у США впали до нових мінімумів у понеділок через достатні світові запаси, млявий експортний попит у США та сприятливі дощі у ключових виробничих районах Рівнин та Середнього Заходу.

Ф’ючерси на кукурудзу впали на тлі прогнозів про сприятливу погоду для посівів на Середньому Заході та відставання від експортного продажу в США, тоді як ціни на соєві боби зросли внаслідок технічного відскоку від п’ятничних шестимісячних мінімумів, що покриває короткі позиції.

Трейдери зерна зосередилися на прогнозах хорошої погоди для посіву кукурудзи та сої, а також на нещодавній загальній кількості опадів в районах вирощування озимої пшениці в США. Падіння цін на пшеницю закріпило ринки зерна загалом.

Липневі ф’ючерси на м’яку червону озиму пшеницю WN3 на товарній біржі Чикаго впали на 15-1/2 цента до 6,18-1/4 долара за бушель після того, як під час сесії торкнулися найактивнішого рівня контракту з липня 2021 року.

Тверда червона пшениця озима 0#KW: впала до найнижчого рівня за 15 з половиною місяців, незважаючи на прогноз урожаю через посуху.

“У нас є широкі перспективи глобальної пропозиції цього 2023/24 сільськогосподарського року, і (США) пшениця просто шукає попит”, – сказав Браян Бастинг, аналітик з сировинних товарів в Advance Trading, повідомляє Рейтер.

«Цей дощ на південному заході врятував усю пшеницю, яка там була…  на Середньому Заході перспективи врожаю м’якої пшениці виглядають справді багатообіцяюче», — сказав він.

Аналітики, опитані агентством Reuters, очікують, що Міністерство сільського господарства США (USDA) повідомить про покращення стану озимої пшениці в щотижневому звіті (опублікований у понеділок), хоча рейтинг урожаю, ймовірно, залишиться одним із найнижчих за всю історію спостережень.

Посів кукурудзи в США завершено на 26%, що відповідає середньому показнику за 5 років – USDA

Посів сої в США завершено на 19%, вище середнього – USDA

Перерахунки з даними USDA

Міністерство сільського господарства США в понеділок оцінило 28% озимої пшениці в США в хорошому або відмінному стані, що на 2 процентні пункти вище, ніж минулого тижня, після таких необхідних дощів на рівнинах, але все ще є одним із найнижчих показників у світі. рекорд для цієї пори року.

Рейтинги пшениці збіглися із середніми очікуваннями за результатами опитування 10 аналітиків, проведеного агентством Рейтер. Оцінки варіювалися від 25% до 31% від хорошого до відмінного.

Незважаючи на покращення, оцінки озимої пшениці від «добре» до «відмінно» на 17-му тижні календарного року були нижче 30% лише три рази у звітах USDA, що належать до кінця 1980-х років, включаючи 27% у 2022 р., 27 % у 1996 р. та 1989 р. – 23%.

Близько 51% урожаю озимої пшениці у США станом на 25 квітня все ще знаходилося в зоні посухи, повідомив уряд минулого тижня. Найбільш постраждалі райони включають частини західного Канзасу і Оклахоми, ключових виробників твердої червоної озимої пшениці, яка є найбільшим класом пшениці в США.

Що стосується кукурудзи, Міністерство сільського господарства США повідомило, що станом на неділю посіви було завершено на 26%, що трохи нижче за середню оцінку аналітиків у 27% і відповідає середньому показнику за п’ять років.

Посів сої в США було завершено на 19%, що вище середньої оцінки аналітиків у 17% та середнього п’ятирічного показника в 11%.

Урожай ярої пшениці в США був засіяний на 12%, повідомило Міністерство сільського господарства США, відстаючи від середнього очікування аналітиків у 14% та п’ятирічного середнього показника у 22%.

Липневі ф’ючерси на кукурудзу CN3 на CBOT впали на 1/2 цента до 5,84-1/2 долара за бушель, тоді як липневі ф’ючерси на соєві боби SN3 зросли на 8-1/4 цента до 14,27-1/ 2 долари за бушель.

Ринки кукурудзи та сої стикаються із зустрічним вітром, оскільки великі врожаї у Бразилії з’їдають попит на постачання зі США.

Тим часом Європейська комісія заявила у п’ятницю, що досягла принципової домовленості щодо відновлення поставок українського зерна через п’ять країн ЄС, які запровадили обмеження.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!