Ф’ючерси на пшеницю впали до найнижчого рівня із травня. Соєві боби подорожчали

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго були нестабільними, а ф’ючерси на пшеницю впали до найнижчого рівня з травня у понеділок, оскільки трейдери намагалися скоригувати свої позиції напередодні ключового урядового звіту про врожай.

Ф’ючерси на кукурудзу зміцнилися наприкінці сесії через покриття коротких позицій, а учасники ринку обговорювали, наскільки значними можуть бути скорочення прогнозів урожаю кукурудзи в США у щомісячних оцінках попиту та пропозиції Міністерства сільського господарства США (WASDE). Звіт буде опубліковано у вівторок.

Ця невизначеність чинила тиск на зернові протягом усієї сесії, сказав Карл Сетцер, керівник досліджень брокерських компаній Mid-Co Commodities.

“Навіть якщо у звіті буде зазначено меншу врожайність кукурудзи, загальна думка на ринку така, що Міністерство сільського господарства США, можливо, недооцінило кількість засіяних акрів”, – сказав Сетцер. «Таким чином, ви могли б побачити меншу врожайність, але зрештою отримати більший урожай, якби насправді було засаджено більше акрів», повідомляє Рейтер.

На ринку пшениці стійкі світові постачання і млявий попит більш дорогі сільськогосподарські культури США призвели до зниження ф’ючерсів третю сесію поспіль.

Найактивніший контракт на пшеницю товарної біржі Чикаго Wv1 подешевшав на 11-1/4 цента до $5,84-1/4 за бушель після досягнення нового контрактного мінімуму в $5,80-1/4 за бушель на денних торгах – найнижчого рівня з 31 травня. .

За словами трейдерів, більша частина денного тиску на ринок була зосереджена на жорсткій конкуренції з боку Росії. Ціни на російську пшеницю низькі і торгуються нижче за неофіційні мінімальні експортні ціни, встановлені російським урядом, сказав один трейдер, додавши, що швидкого відновлення безпечного каналу доставки через Україну не очікується.

Ф’ючерси на соєві боби зміцнилися на тлі технічних торгів та очікувань ринку про те, що недавня спека на Середньому Заході США та посуха можуть завдати більшого, ніж очікувалося, удару по врожайності цієї осені, кажуть трейдери.

Соєві боби подорожчали на 6 центів і зупинилися на рівні $13,69 за бушель, а кукурудза зросла на 2 центи до $4,85-3/4 за бушель.

Бразилія, Парагвай, Болівія та Уругвай закликали Аргентину припинити стягувати збори з суден та барж, що перевозять зерно та інші експортні товари, заявивши, що це обмежує судноплавство ключовим річковим каналом.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!