Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли у вівторок, продовжуючи шестиденне сходження до максимумів

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли у вівторок, продовжуючи шестиденне сходження до максимумів, що не спостерігалися більше трьох місяців, після того, як уряд США оголосив про черговий великий приватний продаж американської пшениці Китаю.

Ціни на соєві боби знизилися: базовий контракт упав нижче $13 за бушель через перспективи дощів у Бразилії, які послаблять побоювання з приводу врожаю, тоді як кукурудза була близька до рівня на початку торгової сесії.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго виріс на 7 центів, або 1,1%, до $6,27-1/2 за бушель станом на 17:30 за Гринвічем, після зростання до $6,36-1/4 найвищий показник на безперервному графіку з 25 серпня.

Пшениця зросла після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) підтвердило приватний продаж 198 000 метричних тонн американської м’якої червоної озимої пшениці до Китаю. Оголошення у понеділок про те, що Китай закупив 440 000 тонн зерна, що стало найбільшим разовим експортним продажем американської пшениці до Китаю, принаймні з 2020 року, додало імпульс недавньому ралі.

«Китай зазвичай не імпортує пшеницю. Зазвичай ми нікому пшеницю не продаємо», – сказав Ед Дагган, фахівець із управління ризиками з Top Third Ag Marketing, пише Рейтер.

Ця новина підтримала ринок пшениці, на якому спекулянти та фонди мають величезні активи, що робить його вразливим для нападів покриття коротких позицій, які штовхають ціни нагору.

Контракт на кукурудзу CBOT зріс на 1-3/4 цента або 0,4% до $4,87-1/4 за бушель, тоді як найактивніший контракт на сою знизився на 10-1/2 цента або 0,8% до $12,95-3/4 за бушель, опустившись до найнижчої позначки з 26 жовтня.

Трейдери сої продовжують стежити за погодними умовами у постраждалих від посухи посівних поясах Бразилії, де недавні зливи у поєднанні з прогнозом нових дощів у найближчі тижні можуть принести таке необхідне полегшення регіону та покращити перспективи врожайності найбільшого у світі постачальника сої.

Увага на зернових ринках також звернена на щомісячний звіт про світовий урожай у п’ятницю від Міністерства сільського господарства США, який включатиме оновлені оцінки виробництва сільськогосподарських культур у Південній Америці.

За оцінками, що передують звітам Міністерства сільського господарства США з WASDE та сільськогосподарського виробництва, обсяги виробництва сої в США на 2,8 млн.бум перевищать 242 млн.буб. Урожай сої в Аргентині, за оцінками, збільшиться на 200 тис. тонн до 48,2 млн. тонн, тоді як у Бразилії очікується зниження на 2,8 млн. тонн до 160,1 млн. тонн. Загалом світові поставки сої очікуються на рівні 112,9 млн. тонн, знизившись на 1,6 млн. тонн.

Австралійська компанія ABARES у своєму нещодавньому звіті встановила, що врожай каноли складе 5,5 млн тонн, що на 300 тис. тонн більше за попередній показник.

За даними щотижневих інспекцій, за тиждень, що завершився 30 листопада, було відвантажено 1,108 млн. тонн соєвих бобів. Це менше, ніж 1,57 млн. тонн минулого тижня, і значно нижче 2,08 млн. тонн, поставлених на тому ж тижні минулого року. Міністерство сільського господарства США також додало понад 1,58 млн. тонн поставок квасолі до попередніх звітів, збільшивши загальний обсяг поставок за сезон до 18,692 млн. тонн (686,8 млн. куб. м) станом на 30 листопада. Це відстає від темпу минулого сезону (21,669 MMT).

Публічна сільськогосподарська компанія у Бразилії SLC Agricola повідомила, що посівні площі під соєю становлять 320,5 тис. га (~790 тис. акрів). Це була втрата на 5% від їх початкових показників, а очікувана врожайність була знижена на 7,3% через високі температури. StoneX оцінила врожай сої в Бразилії в 161,9 млн. тонн у порівнянні з попереднім показником в 165 млн. тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!