Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго впали до двотижневого мінімуму в четвер

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго впали до двотижневого мінімуму в четвер, оскільки продовження угоди щодо експорту зерна через чорноморські порти послабило побоювання з приводу світових постачань.

Ціни на кукурудзу та сою також знизилися, оскільки сприятлива погода допомогла новим посівним культурам на Середньому Заході.

Угода із зерна України в Чорному морі була продовжена в середу ще на два місяці, за день до того, як Росія могла вийти з угоди через перешкоди для експорту зерна та добрив.

У замітці ING йдеться, що продовження «допоможе послабити деякі побоювання щодо пропозиції на ринку», додавши, що, як і раніше, зберігатиметься невизначеність щодо того, що станеться далі.

Україна вимагала більш тривалого продовження, тоді як Росія продовжує вимагати, щоб було зроблено більше для збільшення її власного експорту зерна та добрив.

Проте втрати ринку пшениці були обмежені очікуваннями зниження зимового виробництва, у США.

Розвідники врожаю в другий день щорічного триденного туру Канзасом прогнозували середню врожайність твердої червоної озимої пшениці в південно-західній частині штату на рівні 27,5 бушелів на акр, що є найгіршим показником принаймні з 2003 року і нижче 37 бушелів на 1000 дол. в минулому році.

За даними Ради якості пшениці, середній показник за п’ять років для тієї ж площі з 2017 по 2022 рік склав 44,68 бушелів на акр. 2020 року турне не проводилося через пандемію COVID-19.

Ф’ючерси на кукурудзу зіткнулися з тиском після того, як Міністерство сільського господарства США заявило, що приватні експортери скасували закупівлю 272 000 тонн американської кукурудзи старого врожаю, призначені для Китаю, що стало четвертим скасуванням за останній місяць.

Ф’ючерси на кукурудзу CBOT впали на 0,8% до 5,57-1/4 долара за бушель, повернувшись до 18-місячного мінімуму попередньої сесії 5,54-1/4 долара.

Тим часом, урожай кукурудзи та сої в США в 2023 році знаходиться на хорошому старті, темпи посіву вищі за середнє і в основному сприятлива погода, що вказує на збільшення запасів.

Соєві боби CBOT впали на 0,2% до $13,33-3/4 за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!