Ф’ючерси на пшеницю у США впали до 2,5-місячного мінімуму у четвер

Джерело:  Oilworld
пшеница доллар

Ф’ючерси на пшеницю у США впали до 2,5-місячного мінімуму у четвер після того, як ООН оголосила про продовження коридору для експорту зерна з України.

Ф’ючерси на сою впали через побоювання щодо попиту, оскільки найбільший світовий покупець Китай бореться із блокуваннями COVID-19. Ціни на кукурудзу зросли, оскільки сильні щотижневі дані щодо експортних продажів у США компенсували.

Станом на 18:45 за Гринвічем груднева пшениця на товарній біржі Чикаго подешевшала на 9-1/4 цента до 8,08-1/4 долара за бушель після падіння до 7,93-3/4 долара, найнижчого рівня контракту 1 вересня.

Січневі соєві боби CBOT подешевшали на 12-1/4 цента до 14,17 долара за бушель, а груднева кукурудза подорожчала на 2 центи до 6,67-1/4 долара за бушель.

Генеральний секретар ООН заявив, що вітає угоду всіх сторін про продовження зернової угоди, яка дозволила з серпня відвантажити близько 10 млн. тонн зерна з українських портів.

“Коридор Чорного моря є домінантною новиною, особливо для пшениці”, – сказав Джек Сковілл, ринковий аналітик Price Futures Group у Чикаго, повідомляє Рейтер.

Новини про угоду також чинили тиск на кукурудзу на ранніх етапах з огляду на те, що Україна є великим світовим постачальником кукурудзи, а також пшениці. Однак ф’ючерси на кукурудзу CBOT скоротили втрати і зросли після того, як Міністерство сільського господарства США повідомило, що експортний продаж кукурудзи до США за тиждень до 10 листопада становив понад 1,1 млн тонн, що близько до верхнього кордону торгових очікувань.

Ф’ючерси на сою впали слідом за сирою нафтою та соєвою олією, при цьому ф’ючерси на сиру нафту в США впали більш ніж на 3 долари за барель через зростання кількості випадків COVID-19 у Китаї.

Китай на сьогоднішній день є найбільшим покупцем соєвих бобів у світі, і на ринок бобових також чинив тиск слабкість соєвої олії, основної сировини США для біодизельного палива.

Занепокоєння з приводу китайського попиту на сировинні товари, поряд із прогнозами сприятливих дощів на посівних площах Бразилії, компенсувало підтримку з боку більшого, ніж очікувалося, щотижневого експорту сої зі США, що становило понад 3 млн. тонн.

“Продажі сої були дійсно хорошими, але на сою вплинула погода в Південній Америці і занепокоєння зростанням попиту в Китаї”, – сказав Сковіл.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!