Ф’ючерси на пшеницю у Парижі у вівторок трохи знизилися, консолідуючись після двотижневого піку

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на пшеницю у Парижі у вівторок трохи знизилися, консолідуючись після двотижневого піку, оскільки затримки через дощі позбавили трейдерів чіткої картини європейського врожаю, тоді як великі запаси у росії стримували ціни.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext знизилися на 0,3% до 225,00 євро за тонну, знизившись з максимуму понеділка 227,50 євро.

У п’ятницю контракти Euronext підскочили на тлі різкого погіршення стану врожаю пшениці у Франції, за оцінками сільськогосподарського управління FranceAgriMer, а в понеділок продовжили зростання на тлі спекотної погоди у Північній Америці, яка спровокувала покриття коротких позицій інвестиційними фондами.

Проте перспективи великого врожаю пшениці в росії, підкріплені невеликим підвищенням прогнозу російського врожаю, складеного консалтинговою компанією Sovecon, а також конкурентоспроможний експорт із країн Чорного моря обмежили ціни.

“Це складна ситуація для ринку, оскільки у Франції поганий урожай, але цього недостатньо для підтримки високих цін”, – сказав один із торговців ф’ючерсами, повідомляє Рейтер.

Очікується, що місяці сильних дощів та відсутності сонячного сяйва призведуть до низької врожайності у Франції.

Тепла погода минулого тижня дозволила відновити польові роботи, проте зливи, що почалися у вихідні, знову перервали збирання врожаю, а прогнозовані на частину тижня, що залишилися, короткочасні дощі на півночі Франції можуть обмежити прогрес в основних виробничих поясах, кажуть трейдери.

Дощ також перешкодив збиранню врожаю у Німеччині.

“Німеччина поки не перебуває в такій самій ситуації, як Франція, але нам справді потрібна суха погода, щоб розширити збирання пшениці”, – сказав один німецький трейдер.

«Це ще не кінець, і якщо погода зміниться через дощ, ми все одно зможемо зібрати пристойний урожай. Але часу залишається дедалі менше».

За оцінками галузевих експертів, збирання пшениці в Німеччині завершено приблизно на 20% у перших південних регіонах, на 10% у центрі і лише на 1–2% в основних північних та східних експортних регіонах.

Зберігалися побоювання з приводу того, що затяжні дощі можуть завдати шкоди якості пшениці, що є вирішальним фактором для ринків борошна та експорту.

У Франції якість поки виявилася кращою за врожайність.

За словами трейдерів, у Німеччині ринки стурбовані тим, що через суху погоду рівень білка може впасти і в деяких регіонах може впасти з 12% до 11,5%.

Європейська комісія повідомила, що експорт м’якої пшениці з ЄС з початку сезону 2024/25 1 липня скоротився на 35% порівняно з минулим роком, проте дані щодо Франції були неповними.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!