Ф’ючерси на пшеницю у Чикаго зміцнилися у понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли в понеділок, оскільки суха погода поставила під загрозу пшеницю в Канзас-Сіті, а невизначені перспективи продовження зернових угод підтримали ціни, повідомили трейдери.

Кукурудза також закрилася у плюсі, хоча ціни на сою впали, оскільки тепла та суха погода покращила перспективи посіву у США, кажуть аналітики.

“У західній частині пояса, де знаходиться вся ця пшениця з високим вмістом білка, їй потрібен дощ………..”, – сказав Крейг Тернер, товарний брокер Daniels Trading, повідомляє Рейтер.

У щотижневому звіті Міністерства сільського господарства США йдеться про те, що 27% озимої пшениці перебуває у хорошому чи відмінному стані порівняно з 28% тиждень тому, що є найгіршим показником за початок квітня.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) подорожчав на 3 центи за ціною 6,78-1/2 долара за бушель, тоді як травнева жорстка червона озима пшениця KC закрилася на 11,5 цента вище за ціною 8, 76 доларів за бушель.

Кукурудза подорожчала на 10-1/2 цента по 6,54 долара за бушель, тоді як соя з втратила 5-1/2 цента за 14,87-1/4 долара за бушель.

Даляньська товарна біржа Китаю заявила в понеділок, що знизить торговий діапазон для ф’ючерсних контрактів на соєвий шрот і соєву олію з 8% до 6% вище або нижче за їхню ціну відкриття і з 11% до 7% для зрідженого нафтового газу. .

Вона також скоротила торгові діапазони з кукурудзяного крохмалю, пальмового масла та ПВХ, пославшись на «заходи з управління ризиками».

Росія в п’ятницю повідомила, що розглядає продовження зернової угоди, разом з усуненням перешкоди для експорту її сільськогосподарської продукції, в Туреччині погодилися, що зняття бар’єрів є необхідною умовою для продовження угоди після наступного місяця.

Експорт зерна з України у сезоні 2022/23 станом на 10 квітня становив 38,8 млн тонн, свідчать дані Мінсільгоспу, опубліковані у понеділок.

Обсяг на даний момент у поточному сезоні з липня по червень включає близько 13,3 млн. тонн пшениці, 22,8 млн. тонн кукурудзи та 2,31 млн. тонн ячменю.

Трейдери очікували на публікацію щомісячного глобального звіту про попит та пропозицію Міністерства сільського господарства США у вівторок.

“Ринки чекатимуть від Міністерства сільського господарства США скорочення виробництва в Південній Америці, щоб воно відповідало тому, що повідомляють звітні агенції в Аргентині та Бразилії”, – сказав Тернер.

“Щойно вони це зроблять, це, ймовірно, збільшить експорт США”, – додав він.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!