Ф’ючерси на пшеницю та сою закрилися у вівторок зростанням

Джерело:  Oilword
микс

Ф’ючерси на пшеницю і сою в США закрилися у вівторок зростанням, а ф’ючерси на кукурудзу закрилися майже без змін, оскільки трейдери сумнівалися у затримках із посівами та несприятливій погоді з прицілом на ключовий звіт про посіви у США наприкінці тижня.

Трейдери вирівняли позиції, очікуючи на п’ятничний щорічний звіт Міністерства сільського господарства США (USDA) про плани сівби.

Аналітики, опитані агентством Reuters перед звітом, в середньому очікують, що до 2023 року посіви кукурудзи становитимуть 90,880 млн акрів, пшениці – 48,852 млн акрів та сої – 88,242 млн акрів.

За словами аналітиків, яра пшениця виросла на чутках про затримки з посівами на північних рівнинах США через холодну погоду.

“Ведмеже вікно для зернових ринків добігає кінця”, – сказав Крейг Тернер з Daniels Trading. “Ми збираємося почати бачити більш бичачий тренд”, повідомляє Рейтер.

За словами трейдерів, соєві боби також були підтримані технічними торгами та похмурими перспективами збирання врожаю в Аргентині, що постраждала від посухи.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) виріс на 1-3/4 цента за ціною 6,99-3/4 долара за бушель.

Соєві боби закрилися на рівні 14,67-3/4 долара за бушель, що на 25-1/2 цента або 1,8% вище, що є найсильнішим відсотковим приростом найактивнішого контракту за 4-1/2 місяці. Кукурудза подешевшала на 1 цент до $6,47-1/4 за бушель.

Міністерство сільського господарства США повідомило про черговий швидкий продаж до Китаю 136 000 тонн американської кукурудзи.

Триваюча невизначеність навколо Чорноморського коридору та обсягів експорту.

Експорт зерна з України у 2022/23 році впав на 17,7% до 36,9 млн тонн станом на 27 березня, що відображає менший урожай та логістичні труднощі, показали дані міністерства сільського господарства.

“Україна садить лише близько двох третин своєї пшениці, тому що вони в середньому садили, і коли ви дивитеся на запаси, на використання на наступний рік, пшениця виглядає такою ж мізерною, як і роком раніше”, – додав Тернер.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!