Ф’ючерси на пшеницю і сою в Чикаго зросли та закрилися у плюсі в середу

Джерело:  Oilword
микс

Соєві боби подорожчали на 9-1/2 цента за ціною 14,77-1/4 долара за бушель, чому сприяли побоювання, що зберігаються, з приводу виробництва в потерпілій від посухи Аргентині.

Ф’ючерси на пшеницю в Чикаго виросли і закрилися в плюсі в середу після того, як глобальний зерновий трейдер Cargill Inc заявив, що з липня планує припинити експорт зерна з Росії.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) зріс на 5 центів за ціною 7,04–3/4 долара за бушель після того, як на попередніх торгах він досяг 7,24 долара, чого не було з 27 лютого.

Кукурудза подорожчала на 3-1/4 цента за $6,50-1/2 за бушель, оскільки трейдери використали свої позиції напередодні щорічного звіту Міністерства сільського господарства США (USDA) про плани посіву.

Пшениця, яка торгувалася на негативній території на початку нічної торгівлі, виросла на побоюваннях щодо глобальних поставок зерна.

Крім того, зернотрейдер Viterra, який частково належить швейцарському гірничодобувному та торговому гіганту Glencore, планує припинити торгівлю зерном у Росії, повідомляє Bloomberg News з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

“Я думаю, що Росія зараз робить чіткий крок, щоб взяти на себе більший контроль над своїми активами та фізичними товарами в очікуванні погіршення умов торгівлі в наступні шість-дванадцять місяців”, – сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics, повідомляє Рейтер.

“З цими новинами я бачу, що ймовірність того, що нам (США) буде дуже складно задовольнити попит”, – додав він.

Російський експорт також може бути утруднений, якщо Москва порекомендує тимчасово призупинити експорт пшениці та соняшнику, як повідомила минулого тижня російська газета «Ведомости».

Джерела пізніше повідомили Рейтеру, що Росія не планує зупиняти експорт пшениці, але хоче, щоб експортери гарантували, що ціни, які сплачуються фермерам, були достатньо високими, щоб покрити середні виробничі витрати.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!