Ф’ючерси на пшеницю та соєві боби на товарній біржі Чикаго знизилися в четвер

Джерело:  Oilworld
микс

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго знизилися в четвер, але залишилися поблизу недавніх піків, оскільки третя ніч російських атак на українські порти посилила побоювання з приводу збоїв в експорті, необхідному для задоволення світового попиту і запобігання росту цін на продовольство.

Ф’ючерси на пшеницю виросли на чотирьох з п’яти попередніх сесій, а еталонний контракт товарної біржі Чикаго підскочив у середу на 8,5%, що стало найбільшим денним ралі відразу після початку війни в Україні минулого року, у зв’язку з перспективою припинення потоків зерна від двох ключових світових.

Міністерство оборони України заявило в четвер, що з п’ятниці розглядатиме всі судна, що прямують до російських портів, як потенційні перевізники військових вантажів. Ця заява була зроблена наступного дня після того, як Кремль заявив, що кораблі, що прямують до українських портів на Чорному морі, можуть вважатися військовими цілями.

“Ризики перевезення підвищені, це може поставити під загрозу бажання відправників вантажу перевозити російське зерно через Чорне море”, – сказав Арлан Судерман, головний економіст StoneX по сировинних товарах, в записці для клієнта. «Наслідки є величезними для світових запасів пшениці», повідомляє Рейтер.

Побоювання з приводу нестачі запасів підтримали контракти KC на тверду червону озиму пшеницю та яру пшеницю MGEX, які відстежують дефіцитні культури з високим вмістом білка.

Ф’ючерси на кукурудзу та сою здебільшого впали через невдачі з фіксацією прибутку, але зниження стримувалося прогнозами спекотної погоди у ключових сільськогосподарських районах Середнього Заходу США.

Вересневі ф’ючерси на м’яку червону пшеницю озиму CBOT знизилися на 3/4 цента до $7,27 за бушель.

“Нічна атака Росії на інфраструктуру в Одеському порту послужила нагадуванням учасникам і спостерігачам про ризики, пов’язані з підтримкою торгових потоків у Чорному морі без гарантії безпеки”, – йдеться у замітці BMI Research, підрозділи Fitch Group.

Листопадові соєві боби CBOT подешевшали на 4 центи до $14,04-3/4 за бушель.

У щотижневому звіті з експортних продажів Міністерства сільського господарства США підрахували замовлення на сою старого врожаю у розмірі 127 047 тонн, що знаходиться в середині торгових оцінок і вище, ніж минулого тижня. Продажі нового врожаю склали 760 275 метричних тонн, що вище за максимальний рівень оцінок. Допомога надійшла з великих щоденних закупівель з Мексики, яка була найбільшим покупцем у розмірі 339 100 тонн. Невідомий покупець купив ще 229 тисяч тонн, Китай купив 143 тисяч тонн.

Продаж соєвої олії продовжувався млявими темпами, з нетто-анулюванням 756 тонн, в основному з Канади.

CBOT груднева кукурудза CZ3 подешевшала на 6-3/4 центи до $5,46-1/4 за бушель.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!