Ф’ючерси на пшеницю на торговій біржі Чикаго виросли майже на 4% у вівторок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго (CBOT) зросли майже на 4% у вівторок, відскочивши від мінімумів терміну дії контракту на тлі ослаблення долара і наближення весняного вегетаційного періоду в північній півкулі. ралі покриття коротких позицій, кажуть аналітики.

Котирування кукурудзи та соєвих бобів CBOT також виросли, але коливалися поблизу багаторічних мінімумів.

“Сьогодні на ринку спостерігається деякий дефіцит, але загалом ціни знижуються через великі постачання з Південної Америки”, – сказав Денніс Вознесенскі, заступник директора з економіки сільського господарства в Commonwealth Bank of Australia у Сіднеї, повідомляє Рейтер.

«Крім того, в сезоні 2024 перспективи посівів у США покращуються в порівнянні з 2023 роком».

Збирання врожаю сої в Бразилії в 2023/24 році досягло 32% посівної площі станом на минулий четвер, повідомила в понеділок консалтингова компанія з агробізнесу AgRural, що на 9 процентних пунктів вище, ніж на попередньому тижні, і вище 25%, що спостерігали Водночас роком раніше.

Міністерство сільського господарства США минулого тижня заявило, що кінцеві запаси сої у США зростуть до 435 мільйонів бушелів у 2024/25 році, що є найвищим показником з 2019/20 року, а запаси кукурудзи у США зростуть до 2,532 мільярда бушелів, максимального значення із сезону 1987/88 року.

Станом на 18:50 за Гринвічем, найактивніша травнева пшениця зросла на 22 центи до 5,81 долара за бушель, піднявшись після досягнення контрактного мінімуму на рівні 5,53-1/2 долара.

Березневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT зросли на 3-1/2 цента до $4,20 за бушель після падіння до $4,14-3/4, що є найнижчим показником на безперервному графіку найактивнішого контракту за три роки. Березневі соєві боби виросли на 5 центів до $11,77-1/4 за бушель, але залишилися вищими за багаторічний мінімум, встановлений минулого тижня.

Рясні світові запаси зерна та слабкий попит на постачання із США протягом кількох місяців чинили тиск на ф’ючерси на кукурудзу, пшеницю та сою CBOT, спонукаючи спекулянтів нарощувати великі позиції на всіх трьох ринках. Але увага починає переключатися на вегетаційний період у США та погодні ризики у період загострення політичної напруги.

“Геополітичні ризики залишаються підвищеними, через що управляючі фондами стурбовані своїми великими короткими позиціями”, – заявив головний аналітик StoneX з сировинних товарів Арлан Судерман у записці для клієнтів, повідомляє Рейтер.

Після того, як Міністерство сільського господарства США (USDA) минулого тижня опублікувало прогнози зростання запасів зерна в США, “можливо, ми досягли піку поганих новин… можливо, ми просто довели короткі позиції фонду настільки далеко, наскільки це можливо”, – сказав Стерлінг. Сміт, директор сільськогосподарських досліджень в AgriSompo North America.

За словами Сміта, щойно березневі ф’ючерсні контракти CBOT увійдуть у фазу поставки пізніше цього місяця, «ми більше уваги приділятимемо новому врожаю. Спочатку фонди не будуть так схильні вкладати ці величезні короткі позиції в новий урожай просто тому, що ми маємо ризик посадки та погодний ризик».

Що стосується експорту, Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 155 000 тонн американської кукурудзи нового врожаю в Японію та 228 000 тонн соєвого шроту старих урожаїв США на Філіппіни.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!