Ф’ючерси на пшеницю на Euronext зросли у середу

Джерело:  Oilworld
евро євро

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext виросли в середу в результаті технічного відновлення після шести сесій зниження, в той час як трейдери чекали на подальші новини про збирання врожаю в Західній Європі, що постраждала від дощів, повідомили дилери.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext зросли на 2,3% до 220,25 євро (238,05 дол. США) за тонну.

У вівторок контракт із постачанням на найближчий місяць досяг найнижчого рівня за майже два тижні — 214,25 євро, але трейдери кажуть, що він утримався на важливому нижньому рівні графіка — 214–215 євро.

Підйому сприяло відновлення на ширших товарних ринках, на яких цього місяця позначилися побоювання щодо економіки Китаю.

Ціни на сиру нафту зросли на тлі побоювань щодо ескалації напруженості на Близькому Сході.

Зростання на Euronext прискорилося, оскільки ф’ючерси Чикаго на пшеницю пішли вгору, відійшовши від чотирирічного мінімуму, досягнутого цього тижня.

“Ціни на Euronext… знайшли основні зони підтримки”, – йдеться у замітці аналітиків Argus. «Поточна ситуація порушена як політичною, так і макроекономічною невизначеністю».

Дилери заявили, що відновлення виглядає технічно обумовленим, оскільки фундаментальні показники ринку, як і раніше, визначаються великими постачаннями північного врожаю та експортною конкуренцією з боку Чорноморського регіону.

Проте, за їх словами, деяку підтримку надають ознаки підвищення цін у росії та нові ознаки дуже поганого врожаю у Франції.

Нічні шторми та нові зливи, прогнозовані на середу, можуть знову зупинити збирання врожаю у Франції після того, як фермери досягли прогресу під час спекотної погоди на початку тижня.

Група виробників пшениці AGPB заявила у вівторок, що урожай у Франції може впасти до 26 мільйонів тонн, що є найнижчим показником із 1980-х років.

Дані показали, що минулого тижня фінансові інвестори збільшили чисту коротку позицію щодо пшениці Euronext, одночасно розширивши чисту довгу позицію за контрактом на ріпак на цій біржі.

Закриття в середу ознаменувало закінчення терміну дії контракту COMQ4 на серпневий ріпак; контракт на найближчий місяць було укладено на рівні 462,00 євро за тонну, що на 2,4% вище, ніж за день.

Euronext окремо заявила, що скоригувала показники відкритого інтересу за серпневим контрактом з вівторка після коригувань, внесених членами клірингової палати.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!