Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у вівторок впали шосту сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
евро євро

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у вівторок впали шосту сесію поспіль під тиском постачання врожаю та експортної конкуренції в північній півкулі, хоча ознаки того, що російські ціни можуть досягти дна, надали деяку підтримку.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext знизилися на 0,3% до 215,25 євро (232,75 долара США) за тонну, раніше досягнувши найнижчого рівня з 18 липня 214,25 євро.

Чикаго пшениця впала майже до чотирирічного мінімуму в понеділок під тиском сприятливих перспектив урожаю в США.

Ціни на пшеницю знизилися через сприятливі обсяги врожаю в США та росії, а також експортну конкуренцію з боку російської та іншої чорноморської пшениці.

Результати тендеру в Тунісі, в рамках якого імпортер зарезервував 125 000 тонн м’якої пшениці необов’язкового походження, передбачають зростання продажів чорноморської пшениці, незважаючи на падіння цін у Франції.

“Ціновий розрив скорочується, але нам можуть загрожувати місяці, коли ціни будуть на кілька доларів дорожчі”, – сказав ф’ючерсний трейдер про конкурентоспроможність французького експорту.

Водночас трейдери та аналітики повідомляють, що експортні ціни в росії за останній тиждень стабілізувалися, чому сприяли низькі темпи продажу фермерами.

Щотижневі дані показали, що експорт м’якої пшениці з Європейського союзу за перші чотири тижні сезону 2024/25 знизився на 38% порівняно з минулим роком, хоча деякі дані щодо Франції ще відсутні.

У Франції фермери, як очікується, досягнуть успіхів у збиранні врожаю, незважаючи на спекотну погоду на початку тижня після злив на вихідні.

Прогнозовані шторми у вівторок можуть знову перешкодити польовим роботам.

За словами трейдерів, звіти про врожай свідчать про те, що врожайність, спричинена дощами, залишається розчаровує, в тому числі в основних північних сільськогосподарських поясах, і що все більш ймовірним стає обсяг виробництва нижче 29-річного мінімуму в 27,6 млн тонн, досягнутого 2016 року.

Група виробників пшениці AGPB заявила у вівторок, що урожай у Франції може впасти до 26 мільйонів тонн, і закликала уряд надати екстрену допомогу виробникам.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!