Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у понеділок впали п’яту сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
евро євро

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у понеділок впали п’яту сесію поспіль, оскільки сприятливі перспективи врожаю та конкурентоспроможні ціни в росії, як і раніше, затьмарюють збитки, завдані посівам у Західній Європі погодними умовами, повідомили трейдери та аналітики.

Вересневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій біржі Euronext подешевшали на 0,4% до 216,50 євро (234,23 долара США) за тонну після обіду за Грінвічем, після того, як досягли найнижчого рівня з 19 липня 215,00 євро.

Після того, як минулого понеділка побоювання з приводу неврожаю у Франції призвели до зростання Euronext до двотижневого максимуму, на ринок чинили тиск нові ознаки гарного врожаю в Росії та експортна конкуренція з боку російської та іншої чорноморської пшениці.

“Урожай пшениці в росії зростає, у той час як у Франції він знижується”, – йдеться в замітці фахівця з товарних даних CM Navigator.

Слабкий експорт пшениці з Європейського союзу на початку сезону викликав у трейдерів побоювання, що ЄС дуже відстає в експорті, навіть якщо врожай, як очікується, буде скромним.

Тендер на імпорт пшениці, оголошений Тунісом на вівторок стане ще одним свідченням експортної конкуренції.

Дощі у вихідні, включаючи зливи, що ознаменували початок Олімпійських ігор у Парижі, знову ускладнили збирання врожаю у Франції та Німеччині.

Тепер трейдери чекають, чи прискорить спекотна погода цього тижня польові роботи і чи дасть вона яснішу картину врожаю у двох найбільших країнах-виробниках пшениці в ЄС.

У Франції баржі із зерном пройшли через Париж рано-вранці в суботу в рамках спеціальних заходів щодо сприяння логістиці збору врожаю під час Олімпіади, повідомила Федерація річкового транспорту Франції.

Річка Сена є важливим маршрутом для доставки зернових культур до головного французького експортного терміналу в Руані, хоча трейдери стверджують, що невеликий очікуваний урожай і слабкий попит мають пом’якшити наслідки обмежень навігації, пов’язаних з Олімпіадою.

Щодо олійних культур, ф’ючерси на ріпак з постачанням у листопаді на Euronext знизилися на 0,5% до 478,00 євро за тонну.

Різке зниження щомісячного прогнозу Strategie Grains щодо врожаю ріпаку в ЄС було розцінене як відповідне очікуванням ринку та компенсоване падінням цін на соєві боби в Чикаго, що, у свою чергу, було пов’язано зі сприятливими умовами вирощування у США.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!