Ф’ючерси на пшеницю на CBOT зросли з двотижневого мінімуму в четвер на хвилюваннях щодо ризиків постачання з України

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго виросли з двотижневого мінімуму в четвер на хвилюваннях з приводу ризиків постачання через війну в Україні.

Учора низка видань повідомили, що Україна призупинила використання коридору через можливу загрозу морських мін. Віце-прем’єр-міністр України спростував факт припинення роботи нового Чорноморського експортного коридору.

“Сила пшениці зараз у ненадійних постачаннях з Чорного моря”, – сказав Дон Руз, президент брокерської компанії US Commodities в Айові, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на пшеницю CBOT виріс на 8-1/4 цента до $5,76-3/4 за бушель до 17-ї години GMT, після того як раніше впав до найнижчої ціни з 12 жовтня на рівні $5,63-1. /4.

Ф’ючерси на кукурудзу та соєві боби CBOT впали, оскільки трейдери стежили за прогнозами сприятливих дощів у Бразилії та Аргентині після того, як посуха сповільнила посівні роботи. Нічні дощі у Бразилії трохи розчарували, сказав Руз.

“Усі погляди прикуті до погоди в Південній Америці”, – сказав він. «Найближчими кілька днів все ще є ймовірність дощу».

Міністерство сільського господарства США повідомило про приватні продажі 110 000 метричних тонн американської сої до Китаю.

Міністерство сільського господарства США окремо повідомило, що експортний продаж соєвих бобів США в 2023/24 році за тиждень, що завершився 19 жовтня, склали 1 378 200 метричних тонн, що відповідає торговим очікуванням. Щотижневий експортний продаж кукурудзи зі США у розмірі 1 351 100 тонн у 2023/24 році перевищив прогнози з 600 000–1 200 000 тонн.

Ф’ючерси на соєві боби CBOT подешевшали на 6 центів до $12,82-1/4 за бушель після падіння раніше до найнижчої ціни з 13 жовтня. Ф’ючерси на кукурудзу залишилися без змін на рівні $4,80 за бушель.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!