Ф’ючерси на пшеницю Euronext продовжили зниження

Джерело:  Oilworld
евро

Ф’ючерси на пшеницю Euronext у вівторок продовжили зниження, торкнувшись шеститижневого мінімуму, оскільки покращення погоди та ранній збір урожаю у північній півкулі підтримують тиск із боку пропозиції, кажуть трейдери.

Вересневі ф’ючерси на продовольчу пшеницю BL2U4 на паризькій біржі Euronext подешевшали на 0,5% до 229,00 євро ($245,92) за метричну тонну після досягнення найнижчого рівня з 2 травня на рівні 228,50 євро.

Чикагська пшениця впала більш ніж на 1% до восьмитижневого мінімуму, оскільки жвавий початок збирання врожаю в США та покращення умов для врожаю пшениці в США посилили імпульс продажів перед закриттям торгів у середу.

Над ринком також нависло полегшення дощу в посушливих регіонах росії та України цього місяця, а також початок збирання врожаю в Європі та Чорноморському регіоні, а також розмови про вищі, ніж очікувалося, початкові врожаї в росії.

«Схоже, що сьогодні в центрі уваги знаходиться добрий урожай пшениці в США, а також починається врожай чорноморської пшениці», – сказав один німецький трейдер.

«Ціни на Чорному морі слабкі: у п’ятницю російські ціни впали приблизно на 5 доларів і все ще виглядають дешевшими, ніж у Франції та Німеччині, незважаючи на падіння Euronext».

Ісламське свято Ід аль-Адха також знизило попит у деяких країнах-імпортерах на цьому тижні, додали трейдери.

За офіційними даними, експорт пшениці з Європейського Союзу досяг 29,15 млн. тонн до 16 червня, що на 5% менше, ніж роком раніше, хоча дані щодо Франції були неповними.

За оцінками трейдерів, обсяг французького експорту приблизно на 1 мільйон тонн перевищує обсяг, зазначений у даних ЄС, чому сприяють недавні поставки до Північної Африки.

За словами трейдерів, у Швеції, яка часто використовується як поповнення експортних поставок з Балтійського регіону, за останні два тижні погода покращилася: у найпосушливіших районах центральної Швеції пішли сприятливі дощі.

“Тепер є гарні надії побачити цього літа врожайність шведських культур вище середнього за п’ять років”, – сказав один шведський трейдер.

Незважаючи на великі знижки на шведську пшеницю нового врожаю із вмістом білка 11,5% (13-15 євро порівняно із грудневими ф’ючерсами Euronext), внутрішній та експортний попит був невеликим, додав трейдер.

Урожай ячменю в Іспанії показує добрий прогрес, що знижує попит на фуражне зерно з боку інших постачальників ЄС, додали трейдери.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!