Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії вчора впали на понад 3%

Джерело:  GrainTrade
пальмова олія

Жовтневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa в Малайзії після зниження на минулому тижні на 0,63% вчора впали ще на 3,29% до 6-місячного мінімуму 3788 рінггитів/т або 857,01 $/т на тлі зміцнення курсу рінггиту та падіння цін на сиру нафту. Падіння посилив вчорашній обвал світових фондових ринків, що негативно вплинуло на котирування сировинних товарів.

Трейдери вважають, що зниження цін на сиру нафту, викликане можливою рецесією у США, може скоротити попит на пальмову олію, яку використовують у виробництві біопалива. Але новину про уповільнення економіки у США компенсувала інформація про посилення ескалації на Близькому Сході – основному світовому регіоні з видобутку нафти.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 1,9% до 75,35 $/барель, що незабаром може призвести до зменшення попиту на пальмову олію. А зміцнення курсу рінггиту відносно долара на 1,67% робить пальмову олію менш цікавою для імпортерів.

На біржі в Даляні найактивніший контракт на соєву олію вчора подешевшав на 0,39%, а на пальмову олію – на 0,23%, тоді як ціни на соєву олію на чиказькій СВОТ впали на 1,47%.

Загалом вересневі ф’ючерси на соєву олію в Чикаго за тиждень впали ще на 5,6% до найнижчого з кінця 2020 р рівня 903 $/т (-18,8% за місяць).

Ціни на пальмову олію сильно залежать від цін на інші продовольчі олії, які конкурують між собою на світовому ринку рослинних олій.

Очікується, що після тримісячного зростання запаси пальмової олії в Малайзії у липні скоротяться (у порівнянні з кінцем червня) на 1,17% до 1,8 млн т, – повідомляє Reuters. Водночас виробництво пальмової олії виросло на 12,7% до 1,82 млн т, а експорт продукції з неї – на 26,1% до 1,52 млн т.

Зниження цін на пальмову та соєву олію посилює тиск на ціни соняшникової олії, які не змінюються, незважаючи на дефіцит поставок наприкінці сезону.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!