Ф’ючерси на пальмову олію знизилися на 1%

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в понеділок на тлі зниження цін на конкуруючі харчові олії та фіксації прибутку, хоча вищі ціни на сиру нафту обмежили втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у квітні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 52 ринггіти, або на 1,29%, до 3965 ринггітів ($838,44) за метричну тонну опівдні.

Минулого тижня контракт показав тижневий приріст майже на 2%, що є третім зростанням поспіль.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні подешевшав на 1,82%, тоді як контракт на пальмову олію знизився на 0,82%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,26%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на пальмову олію поступилися помірною фіксацією прибутку в понеділок після кількох тижнів зростання, сказав Парамалінгам Супраманьям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі, повідомляє Рейтер.

“Нам ще належить побачити відновлення виробництва. Таким чином, ціни залишаться сприятливими. На плантаціях та у приватних виробників спостерігається двозначне падіння виробництва”, – додав він.

За словами Парамалінгама, сценарій залишиться тим самим у лютому у поєднанні з тривалими святами під час китайського Нового року.

За даними LSEG, вантажний інспектор Societe Generale de Surveillance оцінює експорт малазійських продуктів з пальмової олії з 1 по 25 січня 919 139 метричних тонн.

Малайзійський ринггіт, ослаб по відношенню до долара на 0,08%. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Ціни на нафту зросли в понеділок після того, як атака безпілотника на сили США в Йорданії посилила побоювання з приводу перебоїв із постачанням на Близькому Сході.

Ціни на пальмову олію можуть продовжити зростати в діапазоні від 4048 до 4071 ринггіту за метричну тонну, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,7290 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!