Ф’ючерси на пальмову олію закрилися зростанням у середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію закрилися зростанням у середу, оскільки тепла погода загрожує постачанням пальмової та конкуруючої харчової олії в Азії на тлі високого попиту у святковому сезоні в Індії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 80 ринггітів, або на 2,04%, до 4010 ринггітів ($864,78) за метричну тонну, збільшившись на другу сесію поспіль.

Спекотна і суха погода в Індії призвела до зниження врожайності сільськогосподарських культур на тлі підвищеного попиту у святковий сезон, компенсуючи побоювання з приводу існуючих високих запасів у портах, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер компанії Kantilal Laxmichand and Co, що базується в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,1%, тоді як його ціна на торговій біржі Чикаго зросла на 0,7%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Незвичайно посушливий серпень завдав збитків посівам зернових та олійних культур в Азії, оскільки Ель-Ніньйо посилилося, а прогнози щодо зниження кількості опадів у вересні ще більше загрожують порушенням постачання.

В Індії очікуються найнижчі мусонні дощі за останні вісім років, а Ель-Ніньо спостерігає сильні вересневі опади після серпня, який може стати найпосушливішим за більш ніж сторіччя, повідомили у понеділок два представники департаменту погоди.

Малайзійський ринггіт зміцнився на 0,13% до долара, але залишився поблизу місячного мінімуму. Більш слабкий ринггіт зазвичай робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Ціна на пальмову олію може подолати опір на рівні 3963 ринггітів за метричну тонну та піднятися до діапазону 4017-4050 ринггітів, повідомив технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6370 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!